Dansk Kiropraktor Forening

Covid-19 og hjemmearbejde fik folk til kiropraktoren

Del

Rekordmange gik til kiropraktor i anden halvdel af 2020, men nedlukning i foråret fylder i statistikken.

Har nedlukningen og hjemmearbejdet givet ekstra travlhed hos landets kiropraktorer? Svaret er ja. For udover de to måneder i foråret hvor kiropraktorerne og al anden ikke kritisk behandling blev holdt lukket på grund af Covid-19, har 2020 budt på rekord efter rekord.

I alt har der været en patientstigning på 5% i andet halvdel af 2020 i forhold til rekordåret 2019. Og en stigning på næsten 10% i forhold til 2018.

- Det er især folk der lider under inaktivitet vi ser mange af. Selvom det kan være svært nok at leve et aktivt og sundt liv uden covid-19, er det tydeligt at hjemmearbejde, lukkede sportsklubber osv har gjort det endnu vanskeligere at bevæge sig. Og når folk ikke bevæger sig og samtidig sidder ved midlertidige arbejdspladser, fx ved spisebordet, ja, så er det musklerne og leddene det går ud over, det oplever jeg dagligt, siger Lone Kousgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktor Forening.

Godt andet halvår redder ikke hele tilbagegangen

Nedlukningen i marts og april haft betydning for årets samlede patienttal, der har budt på en patienttilbagegang på i alt 4 % for hele året.

- Vi kiropraktorer var, som så mange andre, bekymrede for vores virksomheder under nedlukningen i foråret, men heldigvis stod det hurtigt klart, at hygiejnen er i orden og at lukkede kiropraktorklinikker var uhensigtsmæssig og vi og de andre autoriserede sundhedsprofessionelle lov til at genåbne allerede midt i april sidste år, siger Lone Kousgaard Jørgensen.

Fakta: I alt besøgte 366.732 danskere en kiropraktorklinik i 2020. Det er ca 15.000 færre end i 2019.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Dansk Kiropraktor Forening

Dansk Kiropraktor Forening
Dansk Kiropraktor Forening
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg

+45 3393 0400https://www.danskkiropraktorforening.dk/

Kiropraktorer har i alt 6 års uddannelse i klinisk biomekanik på SDU, og Dansk Kiropraktor Forening er organisationen for alle danske kiropraktorer og kiropraktorstuderende.

Foreningen blev grundlagt i 1925 og tæller idag over 1000 medlemmer. 

Dansk Kiropraktor Forening er en fagforening, der taler kiropraktorernes sag og forhandler vilkår, og er en brancheorganisation, der værner om og udvikler kiropraktorernes faglighed.