Kiropraktoren behandler ikke kun ondt i ryggen

Del

Nu lanceres særlige pakkeforløb for de patienter, der lider af ondt i hovedet eller brystsmerter.

Konsultation hos kiropraktoren
Konsultation hos kiropraktoren Jesper Voldgaard

Dansk Kiropraktor Forening og Danske Regioner lancerer i marts to nye udredningsforløb og derudover en håndfuld forskellige nye behandlingsforløb. Især de to udredningsforløb for brystsmerter og spændingshovedpine markerer et nybrud for kiropraktorerne.

Kiropraktorer er først og fremmest kendt for deres kompetencer inden for behandling af rygsmerter. Men faggruppen kan meget mere end det. For med en lang videregående uddannelse på Syddansk Universitet i bagagen, er de danske kiropraktorer specialister i hele bevægeapparatet.

De mest udbredte former for hovedpine stammer netop fra bevægeapparatet og der er god evidens for at netop kiropraktorer kan hjælpe med både diagnose og behandling. Ligeledes gælder det visse former for brystsmerter, som i nogle tilfælde stammer fra rygsøjlen.

- Spændingshovedpine og brystsmerter kan være ekstremt ubehageligt at lide af, men i mange tilfælde er løsningen heldigvis langt mere enkel end indlæggelse eller medicin. Derfor glæder det mig, at der nu er indført et evidensbaseret og offentligt støttet tilbud, der vil være med til at sikre at flest muligt, får den behandling de har brug for, siger Michael Christensen, formand for Dansk Kiropraktor Forening.

For begge pakker gælder det, at kiropraktoren undersøger patienten og efterfølgende planlægger et behandlingsforløb. Stammer patientens smerter ikke fra bevægeapparatet vil kiropraktoren henvise til videre diagnose på sygehuset.

- Med de nye forløb kan de patienter hvor smerterne skyldes bevægeapparatet komme langt hurtigere i gang med den rette behandling. De slipper for lange ventelister på at få diagnosen – og dermed står de ikke i vejen for de patienter, hvor smerterne har et andet udspring og er mere alvorlige, fx hjertesygdomme, siger Michael Christensen.

Udover udredningsforløbene for spændingshovedpine og brystsmerter indføres ydelser for patientuddannelse, træningsforløb for ryg og hofte/knæ samt videokonsultation og telefonisk rådgivning.

Nøgleord

Kontakter

Links

Kiropraktorer har i alt 6 års uddannelse i klinisk biomekanik på SDU, og Dansk Kiropraktor Forening er organisationen for alle danske kiropraktorer og kiropraktorstuderende.

Foreningen blev grundlagt i 1925 og tæller idag over 1000 medlemmer. 

Dansk Kiropraktor Forening er en fagforening, der taler kiropraktorernes sag og forhandler vilkår, og er en brancheorganisation, der værner om og udvikler kiropraktorernes faglighed.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Kiropraktor Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Kiropraktor Forening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye