Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Corona-situationen har rusket i den danske fødevarebranche. Foodservice-industrien har fået et knæk, mens detailhandlen har haft perioder med stor travlhed. Det har tvunget hele branchen til at tænke i kreative løsninger, og det blev anerkendt ved Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart.
Bæredygtig, innovativ og inspirerende
Traditionen tro blev der overrakt priser til de førende ildsjæle i fødevarebranchen. I alt blev otte priser i fem kategorier overrakt. Vinderne er de ildsjæle, der har turdet at skubbe til grænserne i det forgangne år og som har haft modet til at gå forrest i en omskiftelig tid for fødevarebranchen. Perioden op til Fødevaredagen har været præget af skiftende Corona-retningslinjer, og store udfordringer for butikker, kantiner og restauranter.
Derfor er priserne ekstra vigtige i år, mener Mette Jasper Gammicchia, markedschef for afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.
”Det er vigtigt, at vi hylder hverdagens helte, der gør en ekstra indsats i kantiner, køkkener og butikker. I år har branchen været udfordret på helt nye måder. Derfor er priser som disse vigtigere end nogensinde før. Det handler om at sende et signal til hele fødevaresektoren om, hvordan landets førende madprofessionelle finder kreative, bæredygtige og innovative løsninger".
Også adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, har set frem til dagen.
”Når vi mødes på tværs af erhvervet, bliver vi klogere på hinandens behov og det kommer i sidste ende forbrugerne til gode, fordi produkterne bliver endnu bedre.
I år har vi måske ekstra meget brug for at kunne tale sammen, for det har været et hårdt år med store udfordringer i forbindelse med Corona.”
Fødevaredagen afholdes af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer og så dagens lyst for første gang i 2014. Formålet med Fødevaredagen er at samle fødevarebranchen til en dag fyldt med de nyeste trends og tendenser samt at hylde de madprofessionelle, der det seneste år har udmærket sig i særlig grad.
Som følge af COVID-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt. Uddelingen af de traditionsrige fødevarepriser blev dog vanen tro offentliggjort på selve Fødevaredagen.
Vinderne på Fødevaredagen 2020
SLAGTERPISEN
Vinder af slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’ Slagtermester Christian Balle, MENY Domus Vista, Frederiksberg.
Vinder af slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’ Slagtermester Peter Lindholm Nielsen, Slagter Friis, Frederiksberg i København.
MEJERIPRISEN
Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’ Mejeriansvarlig James Dobson, Rema 1000, Stenlille.
Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’ Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus.
FRUGT- OG GRØNTPRISEN
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’ Frugt- og grøntansvarlig Martin Rysgaard Hansen, Rema 1000, Fårevejle.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’ Frugt- og grøntansvarlig Uffe Larsen, MENY, Fredericia.
KANTINEPRISEN
Vinderen af kantineprisen Køkkenchef René Skovgaard Madsen, Normal, Compass Group.
KØKKENPRISEN Vinderen af kØkkenprisen
Køkkenet, Vallekilde Højskole, Hørve Læs mere om vinderen af kØkkenprisen
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Danmarks økologieksport forsætter med at stige5.12.2025 09:55:20 CET | Pressemeddelelse
Trods høj prisfølsomhed blev der i 2024 eksporteret økologiske varer for 3,6 milliarder kr. – det højeste niveau nogensinde. Landbrug & Fødevarer forventer, at eksporten fortsætter med at vokse i indeværende år.
L&F: Stort gennembrud for planteforædling i EU. Vil gavne EU's konkurrenceevne og miljøindsats4.12.2025 07:19:33 CET | Pressemeddelelse
Der er sket et gennembrud for NGT-forædlingsteknikken. Der er nu indgået en aftale, som skal gøre det muligt at forædle planter og afgrøder langt hurtigere.
L&F: Kvælstofaftale er et unødvendigt benspænd for dansk landbrug3.12.2025 11:59:47 CET | Pressemeddelelse
Den politiske aftale om en ny model for kvælstofreguleringen er langt om længe faldet på plads på Christiansborg.
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

