Esbjerg Kommune

Coronasmitte i Jerne forlænger midlertidig lukning af Bakkeskolen Cosmos

Del

Coronasmitten i Esbjerg-bydelen Jerne ligger fortsat på et meget højt niveau, og en intensiv indsats er nødvendig for at dæmme op for det lokale smitteudbrud. Derfor er det for tidligt at genåbne Bakkeskolen Cosmos, og efter dialog mellem Esbjerg Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed bliver den midlertidige lukning af skolen forlænget med foreløbig en uge til og med den 23. marts.

I Esbjerg-bydelen Jerne er der nu langt flere borgere smittet med coronavirus end i sidste uge, hvor Bakkeskolen Cosmos midlertidigt blev lukket som et led i indsatsen for at dæmme op for smitten. I første omgang blev skolen lukket til og med den 17. marts, men Esbjerg Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer nu, at skolen skal holde lukket i foreløbig en uge endnu. Det betyder, at eleverne ikke må komme på skolen før tidligst den 24. marts. Det gælder både i skole- og fritiden, men skolen tilbyder nødpasning til de elever, der af forskellige grunde ikke kan være hjemme.  

Elever, forældre og ansatte på skolen er blevet orienteret om forlængelsen af den midlertidige lukning, og skolen fortsætter den undervisning på distancen, som blev sat i værk i sidste uge.

Inden lukningen mærkede også Bakkeskolen Cosmos konsekvenserne af den stigende smitte i Jerne, og flere elever og ansatte blev testet positiv for coronavirus. Derfor anbefaler skolen på linje med Styrelsen for Patientsikkerhed fortsat, at alle lader sig teste, så smitten kan blive opsporet og smittekæderne brudt.

Massivt til stede i Jerne

Esbjerg Kommune følger udviklingen af smitte i området tæt og har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og lokale aktører sat en række tiltag i værk for at opspore og begrænse smitten, lige som smittede borgere kan få hjælp og rådgivning.

”Vi har i den seneste tid konstant optrappet indsatsen og er massivt til stede i Jerne med muligheder for test og information om, hvordan man bedst kan hjælpe med at komme smitten til livs. Vi kontakter alle smittede i området med tilbud om vejledning og praktisk hjælp, og håbet er, at vi i løbet af nogle dage kan få vendt udviklingen. Foreløbig er vi nødt til at holde Bakkeskolen Cosmos lukket, lige som Præstegårdsskolen Urban også er blevet lukket i en periode, og så håber vi, at de tiltag sammen med de andre aktiviteter kan få bremset smitten”, siger borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, tlf. 23 47 71 28, arni@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum