Forsikring & Pension

Corona-rejseregler normaliseres

Del

Udenrigsministeriets rejsevejledninger normaliseres den 15. oktober 2021. Det betyder også, at fra på fredag dækker rejseforsikringer som normalt. Men husk at tjekke lokale regler.

Ifølge en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet normaliseres de nuværende rejsevejledninger, så de ikke længere farvemarkeres efter COVID-19 smitte i et land, men efter de normale sikkerhedsfaktorer for den rejsende – fx terror, krig, uro m.v.

Det skyldes bl.a., at meget store dele af den danske befolkning nu er færdigvaccineret, og vaccineudrulningen i Europa er kommet langt.

- Når det gælder rejseforsikringer, så dækkes der som normalt fra på fredag – dvs. som i tiden før coronaen, siger forsikringsekspert Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension (F&P).

En rejseforsikring dækker primært, hvis man selv bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen.

Der er stadig forskel på, hvordan man er dækket, hvis man fx må afbestille sin rejse, fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen, efter man har bestilt rejsen. Desuden kan der stadig gælde begrænsninger, hvis man rejser til et land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til af sikkerhedsmæssige årsager.

- Er man i tvivl, så er det en god ide at tale med sit forsikringsselskab, inden rejsen bestilles, siger Anja Lintrup Sørensen.

Man skal samtidig være opmærksom på, at mange lande stadig har COVID-19 restriktioner i større eller mindre grad.

- Danske turister skal derfor både huske at tjekke sikkerhedsniveauet i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og rejsemålets indrejseregler på ambassadernes COVID-19 hjemmesider, inden de bestiller en rejse, råder Anja Lintrup Sørensen.

Hvis man ikke er vaccineret, skal man være særligt opmærksomme på, at flere lande fortsat ikke tillader indrejse.

 

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - 4191 9103

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P: Dansk CO2-afgift er et vigtigt værktøj – men den skal sikre reelle CO2-reduktioner7.12.2021 12:01:35 CET | Pressemeddelelse

F&P er helt enig i, at indførelsen af en CO2-afgift er et vigtigt værktøj til at nå Danmarks målsætning om at reducere CO2-udslippet med 70 pct. Men den kan ikke stå alene. I et nyt diskussionsoplæg har Det Miljøøkonomiske Råd peget på en høj CO2-afgift på 1.200 kr. En så høj dansk CO2-afgift kan imidlertid svække den danske klimaindsats i udlandet og blot flytte produktion ud af landet. Der er derfor brug for gode og klare rammevilkår for grønne investeringer i Danmark, hvor løsningerne også kan sælges til og fremme den grønne omstilling i udlandet.

F&P: Finanslov rammer plet ved at fjerne modregning i pension for corona-knoklen6.12.2021 12:02:16 CET | Pressemeddelelse

Modregning i pensionen er en uhensigtsmæssig økonomisk straf af de mange danskere, som sparer op til alderdommen og samtidig er klar til at yde en ekstra indsats, når samfundet har brug for det. Derfor er der stor ros og opbakning fra forsikrings- og pensionsbranchen til et flertal i Folketinget, som med finansloven fjerner modregning i pensionen for corona-relaterede indtægter i 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum