Furesø Kommune

Corona har sat fuld tryk på erhvervssamarbejdet

Del

Mange virksomheder har været i tæt kontakt med den kommunale erhvervsservice i det sidste års tid. Det viser en status for erhvervssamarbejdet, som Furesøs erhvervskontaktudvalg har drøftet.

Mange virksomheder har i år benyttet sig af det kommunale erhvervsteam.
Mange virksomheder har i år benyttet sig af det kommunale erhvervsteam.

Cirka 300 virksomheder har været i kontakt med Furesø Kommune om hjælp i det forgangne år, hvor telefonerne har glødet i kommunens erhvervsservice. Det er ét af de konkrete resultater af den FAST TRACK-ordning, som Furesø Kommunes erhvervskontaktudvalg anbefalede at oprette, da coronakrisen i marts 2020 ramte Danmark.

Cirka 4.000 virksomheder i Furesø fik direkte information om det nye tiltag, der består af erhvervsrettet information om corona på Furesoe.dk, erhvervsrettede nyheder til virksomhedernes og ikke mindst altså corona-hotlinen, hvor virksomhederne kan ringe eller skrive til.

Mange virksomheder har haft et vanskeligt år i Coronaens tegn. Dette til trods har Furesø Kommune i 2020 oplevet en nettotilgang på i alt 121 virksomheder, og antallet af konkurser har været forholdsmæssigt mindre end gennemsnittet i Danmark.

”Vi har et stærkt sammenhold i Furesø Kommune, og jeg er glad for, at virksomhederne har set en værdi i at trække på deres kommune. Vi har også noteret os, at der er indkommet 936 ansøgninger om hjælp. 902 er godkendt og der er samlet set udbetalt 141 millioner kroner i kompensationsbeløb til vort erhvervsliv. Alligevel ser vi i erhvervskontaktudvalget frem til, at vi snart får normaliseret situationen til glæde for vores lokalsamfund,” siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø og formand for erhvervskontaktudvalget.

Foruden de cirka 300 virksomhedskonktakter har der været en heftig aktivitet på kommunens hjemmeside, furesoe.dk/erhverv med 17.500 visninger på de erhvervsrettede corona-informationssider, mens 730 nu abonnerer på erhvervsnyheder, blandt andet om godt 100 erhvervsrettede arrangementer.

Næstformanden for Erhvervskontaktudvalget, Mogens Brusgaard, Wexøe tolker tallene som, at et i forvejen godt samarbejde mellem virksomheder og kommune kun er blevet endnu tættere i det forgangne år.
”Det er et superflot stykke arbejde, forvaltningen har leveret. Mange virksomheder har været usikre på hvordan de skulle håndtere corona-pandemien. Erhvervsteamet har grebet boldene, og så er det oven i købet sket fra hjemmearbejdspladserne. Medarbejderne var hurtigt ude af startblokken, og det var vigtigt for virksomhederne i forhold til at få hjælp. De har gjort det så flot. Jeg håber, at man vil huske det,” siger han.

Udover at sætte fart på erhvervsservicen, besluttede byrådet sidste forår at igangsætte en række foranstaltninger til fordel for det lokale erhvervsliv. Disse indbefatter

  • Fremrykning af planlagte bygge-anlægsopgaver fra 2021 til 2020 for cirka 50 millioner kroner.
  • Fremrykning af betalinger til leverandører
  • Udskydelse af betaling af dækningsafgift
  • En særlig indsats for detailhandlen hvor 146 er besøgt/kontaktet direkte – 21 har valgt at få hjælp til udvikling af deres forretning
  • Leverandørportalen Comdia bliver udvidet med nye kategorier
  • FAST TRACK-tilbud til cafeer og restauranter, som ønsker plads til udeservering.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mange virksomheder har i år benyttet sig af det kommunale erhvervsteam.
Mange virksomheder har i år benyttet sig af det kommunale erhvervsteam.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum