Corona har gjort os madspildsbevidste. Nu skal de nye vaner i spil!

Julen er lig med traditioner. Desværre også et par mindre heldige. Én af dem er den enorme mængde mad, der hvert år ryger i skraldespanden i december. Faktisk vurderer Landbrug & Fødevarer, at en gennemsnitlig dansk familie smider mad ud for 675 kr. i julemåneden.
Derudover har de mange nedlukninger og aflysninger resulteret i, at producenter og forhandlere brænder inde med varer, de ikke kan komme af med, og som derfor risikerer at ende i containere og kloakker.
Heldigvis viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, at vi er blevet bedre til at undgå madspild under Corona-epidemien.
I undersøgelsen er 1.281 respondenter blevet spurgt om deres madvaner under Corona-epidemien - herunder deres adfærd i forhold til madspild. Resultaterne viser, at 18,5% af de adspurgte har reduceret deres madspild.
Det glæder landechef for Too Good To Go Heidi Boye, da der i følge hende er et presserende behov for at komme det enorme spild i forkøbet:
“I takt med, at restauranter og caféer lukker ned, stiger risikoen for spild. Og december er i forvejen en udfordrende måned på den front. Derfor er det gode nyheder, at de mange timer derhjemme trods alt har givet os en fornyet respekt for mad og gjort os mere bevidste om at undgå madspild. For der er mere end nogensinde brug for, at vi får de nye gode vaner i spil og minder hinanden om at spise rester og købe overskudsvarer,” fortæller Heidi Boye, der er landechef for Too Good To Go og ph.d. i forbrugeradfærd.
Too Good To Go bekæmper madspild via en app, som forbinder producenter og forhandlere med forbrugere med henblik på salg af overskudsvarer. Og de mange nedlukninger kan i høj grad mærkes hos virksomheden.
“Vi får i øjeblikket rigtigt mange henvendelser fra blandt andet producenter, som ikke kan komme af med de varer, de normalt sælger til de restauranter og caféer, som er lukket ned. Vi hjælper derfor med at sælge alt fra italienske islagkager på Fyn til specialøl i København, og det samme gør alle landets overskudssupermarkeder, som lige nu bugner af lækre varer. Jeg kan derfor kun opfordre til, at man undersøger muligheden for at købe overskudsvarer, hvor man bor, og måske går lidt på kompromis med, om juleøllen nærmer sig eller måske har overskredet bedst før-datoen. Det kunne jo være, den blev bedre af det,” siger Heidi Boye.
Del, frys, remix!
Også i køkkenerne er der grund til at være særligt opmærksom på spild i år. Too Good To Go introducerer derfor tre gode råd, som forhåbentlig kan køre i baghovedet, når julebordet skal ryddes.
Del
Del ud af juleresterne! En ekstra lille tupperware-julegave med flæskesteg og and falder stort set altid i god jord.
Frys
Er der ikke held med uddelingerne, er der hjælp at hente i fryseren. Om ikke andet, så for at få en snert af hvid jul. Men kan risalamande og kartofler fryses? Ja, det kan det da. Og nedenfor følger en håndfuld gode grunde til at gøre det.
Remix
Måske orker du ikke flæskesteg og and dagen derpå. Men det gør du senere. En flæskestegssandwich mellem jul og nytår er et stensikkert hit. Eller hvad med friske forårsruller med rødkål og and? Gnocchi af de kogte kartofler? Eller boller sødet med en klat risalamande? Julerester kan remixes i det uendelige.
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk
Jeremy Millard, chefkonsulent, Teknologisk Institut, tlf. 7220 1417, jrm@teknologisk.dk
Dorte Petersen, seniorkonsulent, Teknologisk Institut, tlf. 7220 3345, dpet@teknologisk.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Too Good To Go ApS
Om Too Good To Go
Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret I 2016, og de nu over 28 mio. brugere har siden da reddet mere end 52 mio. måltider, hvilket svarer til over 130.000 ton sparet CO2. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.
I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. supermarkeder, restauranter, caféer, bagerier og producenter.
Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og ansat en uddannelsesansvarlig, der skal turnere landets skoler tyndt for at oplyse om madspild.
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Nye tal fra Eurostat viser, at Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit16.10.2025 11:48:21 CEST | Pressemeddelelse
Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat, der er blevet offentliggjort i dag. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I det private smider de danske husholdninger markant mere mad ud end det europæiske gennemsnit, hele 87 kilo pr. år, mod gennemsnittet på 69 kilo. Hos Too Good To Go kalder man tallene “et alvorligt wakeup call”.
FNs Internationale Madspildsdag: Tusindvis af svenske flag har prydet København i dag29.9.2025 15:56:38 CEST | Aktuelt
Danmark ligger blandt de to dårligste lande i EU, når det gælder madspild, mens vores svenske naboer klarer sig langt bedre. Det har Too Good To Go synliggjort i dag, på FN's Internationale Madspildsdag, med en klar opfordring til danskerne om at "komme ind i kampen og vise flaget".
Too Good To Go flager med det svenske flag på FN’s Internationale Madspildsdag26.9.2025 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Blå-gule flag vil mandag den 29. september præge gadebilledet i København, når Too Good To Go markerer FN’s Internationale Madspildsdag. Med budskabet “Danmark skal til at vise flaget. Indtil da må vi låne det svenske” sætter virksomheden fokus på, at Danmark hører til bundskraberen i Europa, mens naboerne mod øst klarer sig langt bedre.
Too Good To Go indgår samarbejde med Vuffeli og lancerer lykkepakker med hundefoder8.5.2025 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Der bor over 800.000 hunde i de danske hjem, og deres foder fylder både i budgettet og i klimaregnskabet. Nu indgår madspildsvirksomheden Too Good To Go et samarbejde med den danske hundefoderproducent Vuffeli, der skal sikre, at overskudsfoder til hunde ender i hundeskålen, i stedet for skraldespanden.
Too Good To Go opfordrer til højere ambitioner i EU's nye madspildsmål24.2.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
I onsdags vedtog EU for første gang juridisk bindende mål for nedbringelse af madspild som en del af affaldsrammedirektivet. Det er et vigtigt skridt, men ambitionerne skal være højere, ifølge Too Good To Go.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum