Corona har gjort os madspildsbevidste. Nu skal de nye vaner i spil!
En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser, at Corona har gjort os bedre til undgå madspild. Det er gode nyheder, da december er den måned, hvor der ryger mest mad i skraldespanden. Og i år ser det ud til at blive særligt slemt grundet nedlukninger og aflysninger. “Der er mere end nogensinde brug for, at vi får de nye gode vaner i spil” siger landechef for Too Good To Go, Heidi Boye.

Julen er lig med traditioner. Desværre også et par mindre heldige. Én af dem er den enorme mængde mad, der hvert år ryger i skraldespanden i december. Faktisk vurderer Landbrug & Fødevarer, at en gennemsnitlig dansk familie smider mad ud for 675 kr. i julemåneden.
Derudover har de mange nedlukninger og aflysninger resulteret i, at producenter og forhandlere brænder inde med varer, de ikke kan komme af med, og som derfor risikerer at ende i containere og kloakker.
Heldigvis viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, at vi er blevet bedre til at undgå madspild under Corona-epidemien.
I undersøgelsen er 1.281 respondenter blevet spurgt om deres madvaner under Corona-epidemien - herunder deres adfærd i forhold til madspild. Resultaterne viser, at 18,5% af de adspurgte har reduceret deres madspild.
Det glæder landechef for Too Good To Go Heidi Boye, da der i følge hende er et presserende behov for at komme det enorme spild i forkøbet:
“I takt med, at restauranter og caféer lukker ned, stiger risikoen for spild. Og december er i forvejen en udfordrende måned på den front. Derfor er det gode nyheder, at de mange timer derhjemme trods alt har givet os en fornyet respekt for mad og gjort os mere bevidste om at undgå madspild. For der er mere end nogensinde brug for, at vi får de nye gode vaner i spil og minder hinanden om at spise rester og købe overskudsvarer,” fortæller Heidi Boye, der er landechef for Too Good To Go og ph.d. i forbrugeradfærd.
Too Good To Go bekæmper madspild via en app, som forbinder producenter og forhandlere med forbrugere med henblik på salg af overskudsvarer. Og de mange nedlukninger kan i høj grad mærkes hos virksomheden.
“Vi får i øjeblikket rigtigt mange henvendelser fra blandt andet producenter, som ikke kan komme af med de varer, de normalt sælger til de restauranter og caféer, som er lukket ned. Vi hjælper derfor med at sælge alt fra italienske islagkager på Fyn til specialøl i København, og det samme gør alle landets overskudssupermarkeder, som lige nu bugner af lækre varer. Jeg kan derfor kun opfordre til, at man undersøger muligheden for at købe overskudsvarer, hvor man bor, og måske går lidt på kompromis med, om juleøllen nærmer sig eller måske har overskredet bedst før-datoen. Det kunne jo være, den blev bedre af det,” siger Heidi Boye.
Del, frys, remix!
Også i køkkenerne er der grund til at være særligt opmærksom på spild i år. Too Good To Go introducerer derfor tre gode råd, som forhåbentlig kan køre i baghovedet, når julebordet skal ryddes.
Del
Del ud af juleresterne! En ekstra lille tupperware-julegave med flæskesteg og and falder stort set altid i god jord.
Frys
Er der ikke held med uddelingerne, er der hjælp at hente i fryseren. Om ikke andet, så for at få en snert af hvid jul. Men kan risalamande og kartofler fryses? Ja, det kan det da. Og nedenfor følger en håndfuld gode grunde til at gøre det.
Remix
Måske orker du ikke flæskesteg og and dagen derpå. Men det gør du senere. En flæskestegssandwich mellem jul og nytår er et stensikkert hit. Eller hvad med friske forårsruller med rødkål og and? Gnocchi af de kogte kartofler? Eller boller sødet med en klat risalamande? Julerester kan remixes i det uendelige.
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk
Jeremy Millard, chefkonsulent, Teknologisk Institut, tlf. 7220 1417, jrm@teknologisk.dk
Dorte Petersen, seniorkonsulent, Teknologisk Institut, tlf. 7220 3345, dpet@teknologisk.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Too Good To Go ApS
Om Too Good To Go
Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret I 2016, og de nu over 28 mio. brugere har siden da reddet mere end 52 mio. måltider, hvilket svarer til over 130.000 ton sparet CO2. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.
I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. supermarkeder, restauranter, caféer, bagerier og producenter.
Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og ansat en uddannelsesansvarlig, der skal turnere landets skoler tyndt for at oplyse om madspild.
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Gør som romkuglen (Trøflen? Krumsebollen?): Bekæmp madspild!8.1.2021 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
De seneste dage har en lille kugle med krymmel skabt stor debat i det danske land. For er det en romkugle? En trøffel? En krymmelkugle? Eller en sputnik? Svaret afhænger tydeligvis af, hvor i landet man kommer fra. Men ens for alle varianterne er, at de er geniale til at bekæmpe madspild. Og det er der brug for lige nu, mener Too Good To Go, som har skudt debatten i gang.
340 fakta-butikker er nu live i Too Good To Go-appen26.10.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Irma har længe været et velkendt syn i madspildsappen Too Good To Go. Nu slutter discountkæden fakta sig også til i det første landsdækkende Coop-samarbejde. Dermed er det fra i dag muligt at købe lykkeposer med overskudsvarer i samtlige landets fakta-butikker. Coops nye kæde, Coop 365, vil også snart være at finde i appen.
Too Good To Go vil lære de helt unge om madspild: ”Vi skal sætte tidligt ind for at ændre adfærd”20.10.2020 09:43:26 CEST | Pressemeddelelse
Den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go udvider indsatsen inden for børn og uddannelser. Virksomheden har ansat en undervisningsansvarlig, som skal på rundtur på de danske skoler for at fortælle om - og give børnene konkrete værktøjer til at bekæmpe - madspild.
Freja er Danmarksmester i overskudsretter29.9.2020 17:36:18 CEST | Pressemeddelelse
DM i overskudsretter er netop blevet afholdt på Østerbro i København. Vinderen blev den 30-årige Freja Poulsen, der bor på Nørrebro. Freja imponerede kendte kokke med overskudsretten ’supersalat’, som hun nu håber kommer på menuen i mange danske køkkener.
Presseinvitation: Finalen i ’DM i Overskudsretter’15.9.2020 11:46:47 CEST | Presseinvitation
Lidl og Too Good To Go har i fællesskab reddet 250.000 lykkeposer med overskudsvarer fra skraldespanden. Det bliver fejret med Danmarks første 'DM i overskudsretter', der skal inspirere til at mindske madspild. Finalen bliver afholdt på Danmarks officielle madspildsdag d. 29. september.
Lidl og Too Good To Go inviterer alle landets hverdagskokke til ‘DM i Overskudsretter’14.9.2020 07:30:23 CEST | Pressemeddelelse
Hvem laver Danmarks bedste måltid tilberedt af rester eller overskudsvarer? Lidl og Too Good To Go kickstarter i dag ‘DM i Overskudsretter’, som skal inspirere danskerne til at mindske madspild. Vinderen kåres på Danmarks officielle madspildsdag d. 29. september.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum