ALM. BRAND Forsikring A/S

Corona gav rekordsalg af trampoliner: Kan føre til flere skader i efterårsstormen

Del

Da danskerne blev hjemsendt, eksploderede antallet af trampoliner i danske haver. Alm. Brand advarer nu om de alvorlige skader, trampolinerne kan medføre i de efterårsstorme, der er på vej.

Der er risiko for flere flyvende trampoliner under de kommende efterårsstorme, advarer Alm. Brand. (Foto: Ukendt)
Der er risiko for flere flyvende trampoliner under de kommende efterårsstorme, advarer Alm. Brand. (Foto: Ukendt)

Der skød usædvanligt mange trampoliner op i de danske villakvarterer under den første coronanedlukning. 

Det bekræfter tal fra Coop Analyse, hvor salget af trampoliner steg ekstraordinært med 35 procent i 2020 i forhold til 2019. Salget slog rekord i marts 2020, hvor Danmark første gang lukkede ned.

Selvom flere børn har nydt hoppeture, så bekymrer de mange trampoliner skadesdirektør Henrik Bundgaard i Alm. Brand Group, nu hvor sæsonen for kraftig blæst og storme er gået i gang:

- Flyvende trampoliner er desværre en af de typiske årsager til skader ved kraftig blæst og storme. Når vinden får fat, flyver de rundt og rammer drivhuse, vinduer og biler for ikke at tale om personer. Det er decideret farligt.

Derfor opfordrer Henrik Bundgaard kraftigt til, at de danske børnefamilier får styr på trampolinen, inden det for alvor begynder at blæse:

- Med flere trampoliner i de danske haver er det endnu mere vigtigt, at trampolinen fastgøres forsvarligt eller pakkes helt ned nu, hvor sæsonen for storme er begyndt.

Sidste år blev det til 10.000 stormskader, der tilsammen kostede 219 mio. kr. ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension. Det betragtes som en stille stormsæson sammenlignet med 2011, 2013 og 2015, hvor der var henholdsvis 57.000, 178.000 og 52.000 stormskader.

- Det er vigtigt, at vi forebygger skader. Ikke alene er det en voldsom oplevelse, når stormen rammer, men det kan betyde genhusning, hvis huset for alvor er ødelagt. Det bedste, man kan gøre, er at følge de gode råd om at fastgøre trampoliner, beskære træer tæt på huset og gennemgå tag for løse tagsten, siger Henrik Bundgaard.

Skader forvoldt af flyvende trampoliner ved storm dækkes som udgangspunkt af de fleste hus-, fritidsforsikringer, hvis der har været vindstød på over 17,2 m/sek. På forsikringsvejret.dk kan du se, om der har været storm på din adresse.

Sådan forebygger du stormskader

  • Gennemgå dit hus - tjek, om tagsten ligger, som de skal, og om der er revner, sprækker eller utætheder i husets tag eller mure.

  • Beskær træer, der står tæt på huset.

  • Fastgør trampolinen med jordankre, der er lavet til stormsikring. Fjern eventuelt dugen eller pak trampolinen helt ned.

  • Sæt grill, havemøbler og krukker indenfor, eller stil dem i læ. Læg også flagstangen ned, hvis det er muligt.

  • Bor I tæt på vand, og har dit hus kælder, vil huset være i risiko for at få vand i kælderen, hvis det både regner og stormer. Så sørg for, at dine ejendele i kælderen ikke står direkte på gulvet.  

Kilde: almbrand.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Der er risiko for flere flyvende trampoliner under de kommende efterårsstorme, advarer Alm. Brand. (Foto: Ukendt)
Der er risiko for flere flyvende trampoliner under de kommende efterårsstorme, advarer Alm. Brand. (Foto: Ukendt)
Download

Links

Information om ALM. BRAND Forsikring A/S

ALM. BRAND Forsikring A/S
ALM. BRAND Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum