Dansk El-Forbund

Corona bremser ikke vigtig arbejdsmiljø-undersøgelse

Del

Hvad sker der med elektrikere, der får stød? Forskere er i gang med en banebrydende undersøgelse og fortsætter arbejdet trods corona-nedlukningen

Nedlukningen af landet, som blandt andet har ført til en markant stigning i arbejdsløsheden blandt elektrikerne, ser ikke ud til at påvirke en stor og banebrydende undersøgelse af følger efter elulykker, der i øjeblikket foregår blandt medlemmer af Dansk El-Forbund. Det skriver fagbladet Elektrikeren.

Næsten 7.000 elektrikere svarede i oktober 2019 på et indledede spørgeskema. Siden har omkring 60-70 procent hver uge svaret på opfølgende sms-beskeder, som de har fået tilsendt af forskerne fra Arbejdsmedicin på Regionshospitalet Herning.

Formålet med undersøgelsen er af afdække de følger, udsættelsen for elektrisk stød giver. Selv om der hvert år er mange elektrikere, der kommer alvorligt til skade, og selv om de ind i mellem fatale følger af stød har været kendt meget længe, er der kun begrænset videnskabelig dokumentation på området.

Dette skal projektet rette op på. Og det lader til, at corona-situationen indtil videre ikke har påvirket undersøgelsen.

Uanset en pludselig og markant stigning i arbejdsløsheden er det også fortsat langt størstedelen af elektrikerne, der er i arbejde. Men heller ikke i det omfang, at deltagere i undersøgelsen er blevet arbejdsløse, ser det ud til at få den helt store betydning. Da corona-krisen satte ind, havde de fleste deltagere kun et par uger tilbage i det halvt år lange sms-forløb:

– Det ødelægger ikke den videnskabelige del af undersøgelsen, hvis vi får nogle uger her, hvor nogle af deltagerne ikke er i arbejde, meddeler Karin Biering, der er seniorforsker og én af forskerne i projektgruppen.

Læs mere på side 6 i fagbladet Elektrikeren: http://mags.otw.dk/danskelforbund/793/6

Billeder

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum