COP27 slutresultat
Efter flere dages intense forhandlinger er landene nået til enighed om en sluterklæringstekst for COP27. Aftalen indeholder bl.a. en ny fond til verdens klimasårbare lande og et nyt arbejdsprogram for reduktioner.
Landene ved FN’s årlige klimamøde, COP27, i Sharm el Sheikh blev i nat enige om en samlet aftale. Danmark har i forhandlingerne været repræsenteret ved fungerende klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.
Aftalen indeholder bl.a.:
En genbekræftelse af Glasgow klimapagten og dermed målet om, at verden vil stræbe efter at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader, en opfordring om at opdatere nationale klimamål inden COP28 næste år og til udfasning af fossile subsidier.
Arbejdsprogram for reduktioner: Der blev opnået enighed om et arbejdsprogram for reduktioner af drivhusgasudledninger, der skal øge ambitioner og implementering inden 2030. Med arbejdsprogrammet etableres en ny ramme for, at lande i UNFCCC-regi kan samarbejde om reduktioner indenfor forskellige sektorer, som f.eks. energi, nedfasning af kul og elektrificering af transport, med henblik på at øge ambitionsniveauet.
Fond til tab og skader: Enighed om etablering af en fond, der skal hjælpe særligt sårbare lande med at håndtere tab og skader som følge af klimaforandringerne samt at igangsætte ”Santiago Netværk”, der kan giveteknisk assistance til udviklingslandes håndtering af tab og skader.
Klimatilpasning: Parterne nåede et skridt længere i forhandlingerne om at fastsætte et globalt mål for klimatilpasning, herunder en arbejdsproces der skal vedtages næste år og bidrage til opnåelse af det globale tilpasningsmål.
Finansiering: Der var fremgang i drøftelserne om et nyt klimafinansieringsmål for perioden efter 2025, der skal fastsættes i 2024.
Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.
Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Danmarks gassystem opgraderes til mere grøn gas23.1.2023 10:25:41 CET | Pressemeddelelse
En investering på 773 millioner kroner skal geare det danske gassystem til, at grøn biogas fortrænger sort naturgas. Det er godt for klimaet, samfundsøkonomien og forsyningssikkerheden.
Dansk udstyr skal bidrage til varme og rent vand i Ukraine20.1.2023 15:00:57 CET | Pressemeddelelse
Russiske angreb har lagt store dele af Ukraines energiforsyning i ruiner. Den ukrainske region Mykolaiv har bedt Danmark om hjælp til at genopbygge forsyningssystemerne og dermed bidrage til at sikre rent vand og beskyttelse fra vinterkulden til sine borgere. Nu er godt 11 ton dansk vand- og varmeudstyr ankommet til Ukraine.
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet ansætter Rasmus Bønneland som særlig rådgiver for Lars Aagaard18.1.2023 11:00:32 CET | Pressemeddelelse
Rasmus Bønneland skal som særlig rådgiver bistå klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i det regeringspolitiske arbejde.
Ruten til storskala CO2-lagring er lagt22.12.2022 10:00:28 CET | Pressemeddelelse
Folketinget har taget endnu et vigtigt skridt for at sikre langsigtede rammer for fangst og lagring af CO2 i undergrunden. Det markerer startskuddet til et nyt grønt erhvervseventyr, som også vil sikre storskala-anlæg og bidrage til CO2-reduktioner inden udgangen af 2025.
Tilskud til bredbånd til over 2700 hjem og virksomheder21.12.2022 12:05:00 CET | Pressemeddelelse
I år ligger mere end halvdelen af adresserne, der får tilskud fra Bredbåndspuljen, i Region Midtjylland. Mere end 100 millioner kroner skal bidrage til at sikre god bredbåndsdækning – særligt i landområder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum