Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

COP27 slutresultat

Del

Efter flere dages intense forhandlinger er landene nået til enighed om en sluterklæringstekst for COP27. Aftalen indeholder bl.a. en ny fond til verdens klimasårbare lande og et nyt arbejdsprogram for reduktioner.

Landene ved FN’s årlige klimamøde, COP27, i Sharm el Sheikh blev i nat enige om en samlet aftale. Danmark har i forhandlingerne været repræsenteret ved fungerende klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Aftalen indeholder bl.a.:

En genbekræftelse af Glasgow klimapagten og dermed målet om, at verden vil stræbe efter at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader, en opfordring om at opdatere nationale klimamål inden COP28 næste år og til udfasning af fossile subsidier.

Arbejdsprogram for reduktioner: Der blev opnået enighed om et arbejdsprogram for reduktioner af drivhusgasudledninger, der skal øge ambitioner og implementering inden 2030. Med arbejdsprogrammet etableres en ny ramme for, at lande i UNFCCC-regi kan samarbejde om reduktioner indenfor forskellige sektorer, som f.eks. energi, nedfasning af kul og elektrificering af transport, med henblik på at øge ambitionsniveauet.

Fond til tab og skader: Enighed om etablering af en fond, der skal hjælpe særligt sårbare lande med at håndtere tab og skader som følge af klimaforandringerne samt at igangsætte ”Santiago Netværk”, der kan giveteknisk assistance til udviklingslandes håndtering af tab og skader.

Klimatilpasning: Parterne nåede et skridt længere i forhandlingerne om at fastsætte et globalt mål for klimatilpasning, herunder en arbejdsproces der skal vedtages næste år og bidrage til opnåelse af det globale tilpasningsmål.

Finansiering: Der var fremgang i drøftelserne om et nyt klimafinansieringsmål for perioden efter 2025, der skal fastsættes i 2024.  

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum