Den Grønne Ungdomsbevægelse

COP27: 200 danskere gik på gaden i København for klimaretfærdighed

Del

Sammen med mennesker verden over gik danske klimaaktivister i dag på gaden til Global Day of Action for at kræve klimaretfærdighed i forbindelse med FN’s årlige klimakonference, COP27.

I forbindelse med det internationale klimatopmøde, COP27, gik mere end 200 mennesker i dag på gaden for at kræve klimaretfærdighed. Demonstrationerne er en del af en global “handlingsdag” arrangeret af klimabevægelser verden over. 

Medarrangør af den danske demonstration, Theresa Lund Andersen, udtaler: “Aktivister på tværs af kloden har i dag insisteret på global solidaritet. Der er desperat brug for at de rige lande lever op til deres klimaansvar og betaler deres klimagæld, finansierer tab og skader, at vi reducerer udledningerne og sikrer en aftale om udfasning af fossile brændsler.” 

Arrangørerne af demonstrationen mener, at der stadig er lange udsigter for en ambitiøs aftale, som vil sikre kompensation til fattige lande og levere de nødvendige reduktioner for at undgå et klimakollaps: “For mange mennesker er klimakrisen allerede en realitet, som river livsgrundlaget væk under deres fødder. Derfor skal rige lande, som er ansvarlige for klimakrisen, betale for skaderne de forvolder,” siger medarrangør af demonstrationen, Gorm Nissen fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.


Den Grønne Ungdomsbevægelse har fire aktivister, som i øjeblikket deltager som observatører på COP27 og de rapporterer, at “I år er det ekstra vigtigt at vi går på gaden i byerne verden over, fordi klimaaktivisters mulighed for at demonstrere i Egypten er væsentlig indskrænket. Hernede er der mange eksempler på aktivister, som er blevet fængslet. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi bruger vores stemme og kræver retfærdighed nu. Både for klimakrisens ofre og for klimaaktivisterne, som sidder i Egyptiske fængsler” udtaler Mette Susgaard fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Kontakter

Gorm Nissen, tlf. 60 64 43 88

Theresa Lund Andersen, tlf. 41 41 56 20

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Klimaforhandlingerne på COP 27 går ind i sin anden uge: Danske NGO’er frygter, at forhandlingerne aldrig kommer videre end skrivebordene11.11.2022 14:34:28 CET | Pressemeddelelse

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen ankommer lørdag d. 12. november i Sharm el-Sheikh til den sidste uge af forhandlingerne på COP 27. Danske NGO’er og repræsentanter fra civilsamfundet har fulgt den første uge. De håber, at dansk tilstedeværelse især kan presse på for blandt andet den nødvendige klimafinansiering, reelle CO2-reduktioner og mål for udfasning af fossile brændsler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum