Columbus

Columbus Q3 2022: Tilfredsstillende Q3 2022 på trods af makroøkonomisk usikkerhed

Del

IT-konsulentvirksomheden Columbus leverede en omsætningsfremgang på 9% i Q3 2022, som derved bliver det sjette kvartal i træk med organisk vækst. De operationelle mål blev alle nået i kvartalet, og EBITDA blev som forventet DKK 16 mio. men de igangværende strømliningstiltag tager længere tid end forventet, hvorfor Columbus har justeret forventninger til helåret 2022.

Vi er tilfredse med omsætningsvæksten i Q3 2022 isoleret set, og vi nåede på tilfredsstillende vis de opstillede målsætninger for forretningen. Investeringer i nye forretningsområder og konsulentkompetencer har leveret vækst og strømlining af driften viser positiv effekt. Men disse initiativer har krævet en stor indsats og tager længere tid end forventet. Derfor har vi justeret vores forventninger til helåret 2022 og har fokus på at forbedre effektiviteten, så vi kan forbedre profitabiliteten”, udtaler koncernchef Søren Krogh Knudsen.

Positiv udvikling i Q3 2022

Omsætningen steg med 9% i Q3 2022 til DKK 334 mio., hvilket kan sammenlignes med en omsætning på DKK 307 mio. i Q3 2021. Omsætningen for årets første ni måneder blev på DKK 1.117 mio., svarende til en vækst på 7%.

Columbus har de seneste seks kvartaler leveret en gennemsnitlig organisk vækst på 9%. I samme periode har virksomheden ligeledes gennemført betydelige organisatoriske og operationelle ændringer til understøttelse af et intensiveret kundefokus.

Et væsentligt tiltag i Q3 2022 har været sammenlægningen af Projekt- og Care-forretningsområderne for bedre at kunne servicere kunderne i den nye cloud virkelighed. Tilsammen udgør de to forretningsområder 73% af Columbus’ totale omsætning i årets første ni måneder af Q3 2022.

Derudover har Columbus gennemført en række andre strategiske initiativer i Q3 2022, bl.a.:

  • Onboarding af 46 nye talenter til Columbus’ karriereprogram Accelerators målrettet kandidater i starten af deres karriere
  • Lancering af Columbus’ bæredygtighedsstrategi, hvor et væsentligt fokus vil være på digitale løsninger og rådgivning til optimering af kunders bæredygtighedstiltag og rapportering
  • Implementering af et globalt kundeudviklingsprogram for virksomhedens største og mest strategiske kunder

Fokus på effektivitet

EBITDA for Q3 2022 landede på DKK 16 mio., hvilket er en væsentlig forbedring sammenlignet med samme periode sidste år (Q3 2021: DKK 750T), og for de første ni måneder blev EBITDA DKK 62 mio., hvilket er på niveau med samme periode af 2021.

Effektiviteten blev på 61% i Q3 2022, hvilket var forventet i en periode med sommerferie og gennemførte organisatoriske ændringer. Det betød at fuld effektivitet ikke blev nået, hvilket har resulteret i midlertidig lavere overskudsgrad.

Forventningerne til 2022 blev forud for offentliggørelsen af Q3 2022-rapporten justeret til:

  • Omsætning specificeres til ~DKK 1.525 mio.
  • EBITDA justeres til DKK ~100 mio.

Der henvises til selskabsmeddelelse 28: Update of financial outlook for 2022, 14. november 2022.

Billeder

Information om Columbus

Columbus
Columbus
Lautrupvang 6
2750 Ballerup

https://www.columbusglobal.com

Om Columbus
Columbus er en global IT-service og konsulentvirksomhed specialiseret i digital transformation. Columbus beskæftiger mere end 1.500 digitale rådgivere og konsulenter indenfor fremstillings- og procesindustrien samt detail og fødevarer. Vi tilbyder forretningskritiske løsninger inden for Strategy & Change, Cloud ERP, Data & Analytics, Application Management, Digital Commerce og Customer Experience. Columbus har hovedsæde i Danmark samt kontorer og partnere over hele verden - vi leverer vores løsninger og tjenester lokalt på globalt plan. www.columbusglobal.com

Følg pressemeddelelser fra Columbus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Columbus

Ny analyse af Columbus' regnskab for Q2 202219.9.2022 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Analysen konkluderer bl.a. at "Columbus er nået halvvejs igennem perioden for strategien Focus23. Fokus er rettet mod store kunder med internationale aktiviteter i kernegruppen af fødevare-, detail- og produktionsvirksomheder. Forretningsmodellen er dermed gjort mere stringent og fokuseret på få segmenter, hvor Columbus besidder stor ekspertise og stærke kompetencer". Analysen kan findes her: https://ir.columbusglobal.com/static-files/c56fdf6a-6b04-4231-a6e2-fcaa8269ac50

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum