Codan Forsikring A/S

Codan Danmark og Better Energy indgår partnerskab og lægger grunden til ny grøn styrkeposition

Del

Dansk solcelleproduktion forventes at stige betydeligt de kommende år. Derfor indgår energiselskabet Better Energy og forsikringsselskabet Codan Danmark nu et partnerskab om at forsikre flere solcelleparker – heriblandt Nordeuropas største - og samtidig opbygge danske kompetencer indenfor området.

Med færdiggørelsen af Nordeuropas største solcellepark, er Codan Danmark med som eneste forsikringsselskab. Better Energy, der opfører og drifter solcelleparken nær Holstebro, forventer en drastisk stigning i solkraftens bidrag til at nå klimamålsætningerne og en øget solcelleproduktion i resten af EU.  

”Skal vi nå Danmarks 2025-mål og Europas 2030-klimamål, så kan vi skyde genvej via flere solcelleparker. Vi opstiller i dag solcelleparker på kommercielle vilkår og forventer en betydelig efterspørgsel efter statsstøttefri grøn strøm de kommende år. Derfor er det vigtigt at have et forsikringsselskab med, som har indgående erfaring med forsikring og rådgivning af vedvarende energiprojekter.” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy. 

Solcelleparken ved Holstebro dækker et areal på 222 hektar, svarende til mere end 300 fodboldbaner, og forventes at producere strøm nok til at forsyne 130.000 danskere med grøn strøm.  

”Vi er utrolig stolte over at spille en aktiv rolle i ikke bare Danmarks, men Nordeuropas største solcellepark. Det er en milepæl for vores erhvervsforretning og et godt eksempel på, hvordan forsikring kan være med til at understøtte innovationslysten i samfundet og bidrage til at nå klimamålene,” siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark. 

Mulighed for dansk styrkeposition 

Partnerskabet mellem Codan Danmark og Better Energy begrænser sig ikke kun til solcelleparken ved Holstebro. Codan Danmark forsikrer flere solcelleparker, der opføres og drives af Better Energy, og oparbejder derfor et indgående kendskab til, hvordan solcelleparker fungerer og hvor der er risici. Det er kompetencer, som også vil kunne bruges i udlandet i takt med at flere solcelleparker bliver anlagt.  

”Udover at udglatte den økonomiske risiko er en central del af vores opgave at rådgive om skadesforebyggelse og risikostyring. Derfor er det afgørende, at vi kommer med tidligt i processen, så vi sikrer en stabil og konkurrencedygtig elforsyning,” siger Camilla Amstrup. 

Codan Danmark forsikrer i forvejen solcelleparker, som er i drift i Frankrig, Spanien og Tyskland, men med fremskrivningerne for solkraft i Nordeuropa, er der et stort vækstpotentiale i at opbygge danske kompetencer. 

”Jo hurtigere vi kan opbygge danske erfaringer og kompetencer desto nemmere kan danske forsikringsselskaber også bruge denne styrkeposition i udlandet,” siger Rasmus Lildholdt Kjær.

//

Om Better Energy

Better Energy er et bæredygtigt energiselskab, der skaber ny grøn energi. Better Energy udvikler, bygger og driver solcelleparker, der forsyner virksomheder, byer og lande med grøn energi. Better Energy er en af Europas hurtigst voksende bæredygtige energiselskaber med en projektportefølje på over 6 GW ny solcellekapacitet. Læs mere om Better Energy på www.betterenergy.com

Om Codan Danmark

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

For mere information, kontakt venligst:

Better Energy
Medine Duvarci
 
Sustainability and Communications Specialist 
mdu@betterenergy.dk  
+45 28 80 81 83 

Codan Danmark
Anders Lorenzen
Presse- og kommunikationsspecialist
afl@codan.dk
+45 30 37 88 03

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy
Download
Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark
Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Codan Danmark kommer stærkt ud af 1. halvår med en markant forøgelse af forsikringsresultatet og en solid combined ratio18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Codan Danmark kommer ud af 1. halvår 2021 med en positiv vækst på 1,7 pct. og en combined ratio på 85,3 pct. Samtidig forbedres forsikringsresultatet med 43 pct. sammenlignet med 1. halvår 2020. Det er udtryk for en styrket underliggende forretning, og det er netop dette udgangspunkt, der skal bane vejen for yderligere vækst på toplinjen i Codan i 2. halvår. Det skal blandt andet ske med en fortsat udbygning af distributionen, særligt med agenturer samt forsikringsalliancen, Privatsikring. I erhvervsforretningen betyder den styrkede lønsomhed, at der nu kan fokuseres mere på nye vækstmuligheder samt at levere en endnu større indsats på forebyggelse.

Hver fjerde sommerhusejer har haft en vejrskade det seneste år30.7.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Corona har fået sommerhussalget til at stige voldsomt. Men med sommerhuskøbene følger ikke kun frisk luft, sand under fødderne og en sikker ferielokation. Udover de seneste ugers kraftige regnskyl, viser en ny undersøgelse lavet for Codan nemlig, at hver fjerde danske sommerhusejer har haft en vejrskade på deres sommerhus inden for det seneste år. Og det er langt flere end blandt normale boligejere. Det bekymrer skadedirektør i Codan, Henrik Bundgaard, da det i sidste ende kan få betydning for sommerhusets værdi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum