Codan Forsikring A/S

Codan Danmark kommer stærkt ud af de første ni måneder af 2021

Del

Codans danske forretning leverer i de første ni måneder af 2021 en stigning i forsikringsresultatet på 57 pct. med en combined ratio på 84,4 pct. og en positiv vækst på 1,3 pct. Det underliggende forsikringsresultat forbedres betydeligt, især som følge af lønsomhedstiltag, og sikrer, at Codan Danmark står stærkt frem mod 2022.

Christian Baltzer, CEO i Codan Danmark
Christian Baltzer, CEO i Codan Danmark

I det forløbne år har Codan Danmark fokuseret på at styrke den underliggende lønsomhed, hvilket afspejles i resultaterne for de første ni måneder med en solid combined ratio på 84,4 pct. - svarende til en forbedring på 5,6 procentpoint i forhold til sidste år.

Forsikringsresultatet øges til 576 millioner. Det svarer til en stigning på 210 millioner eller 57,2 pct. i forhold til samme periode i 2020. Før afløbsgevinster fra tidligere år på 248 millioner er forsikringsresultatet 328 millioner. Dette er det højeste resultat i mere end fem år og en forbedring på 297 millioner sammenlignet med sidste år. Bruttopræmieindtægterne for de første ni måneder stiger med 1,3 pct. sammenlignet med samme periode sidste år og lander på 4,1 milliarder.

Ifølge Christian Baltzer, CEO hos Codan Danmark, sætter de positive resultater også scenen for den kommende tid.

"Det er et yderst tilfredsstillende resultat, som giver os et solidt udgangspunkt for at realisere Codan Danmarks store potentiale i den kommende periode," siger Christian Baltzer.

Ser man på combined ratio før afløbsgevinster på 6,3 pct. for de første ni måneder, lander den på 90,7 pct. - svarende til en forbedring på 8,1 procentpoint. Den positive udvikling understøttes af et stærkt resultat i tredje kvartal med en combined ratio efter afløbsgevinster på 83,3 pct. Det stærke resultat stammer især fra fortsatte lønsomhedsforbedringer og et mere normaliseret storskadesforløb.

I erhvervsforretningen er den underliggende lønsomhed blevet forbedret, og det giver en combined ratio på 89,7 pct. for de første ni måneder af 2021, svarende til en forbedring på 4,0 procentpoint i forhold til sidste år. Privatforretningen leverer fortsat imponerende resultater med en combined ratio på 77,4 pct. for de første ni måneder af 2021 - en forbedring på 7,9 procentpoint i forhold til sidste år, hvor Covid-19 også havde en positiv indvirkning på ulykkesfrekvensen- især set på antallet af indbrud.

Involveret i 9 ud af 10 havvindmølleparker i Europa

Den positive udvikling i erhvervsforretningen skyldes bl.a. en klar handlingsplan for at reducere eksponering mod storskader, hvilket har resulteret i en betydelig forbedring i mængden af storskader i 2021.

Den styrkede underliggende lønsomhed har gjort det muligt at fokusere yderligere på nye vækstmuligheder. I tredje kvartal har Codan Danmark fortsat oplevet stor efterspørgsel på forsikring af havvindenergi.

”Markedet for vindenergi er fortsat et område med stigende vækst, og det har en afsmittende effekt på efterspørgslen efter forsikring. Jeg er meget glad for at kunne sige, at vi rent faktisk er involveret i 9 ud af 10 af de havvindmølleparker, der i øjeblikket er i drift i Europa,” siger Christian Baltzer.

For at forbedre og udvikle sin position på det globale marked for vedvarende energi vil Codan Danmark fortsætte med at styrke sit team af specialister.

"Inden 2030 skal andelen af vedvarende energi i det globale energimiks være steget betydeligt, og det gør mig stolt, at vi kan bidrage til denne overgang ved at gå forrest, når det handler om at forsikre opførsel og driften af havvindmølleparker rundt omkring i verden," siger Christian Baltzer.

Tal er i danske kroner og i henhold til britisk anvendelse af internationale regnskabsstandarder (IFRS).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Christian Baltzer, CEO i Codan Danmark
Christian Baltzer, CEO i Codan Danmark
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum