Clever

Clever vil opsætte cirka 6.000 nye ladepunkter i Region Hovedstaden – og den første lynladestation er allerede på vej til Frederiksberg

Del

Ladeoperatøren Clever vil inden udgangen af 2025 etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet. Omkring 6.000 af dem bliver placeret i Region Hovedstaden, hvor behovet for offentlig opladning er størst. Allerede nu er den første urbane lynladestation med Clevers prisvindende design godkendt på Frederiksberg.

Danmarks største ladeoperatør, Clever, er klar til at styrke lademulighederne for elbilisterne i hovedstadsregionen markant. Inden udgangen af 2025 vil Clever nemlig etablere omkring 6.000 nye, offentlige ladepunkter i Region Hovedstaden. Det svarer til næsten ti gange så mange, som Clever i dag har sat op i regionen. Etableringen af de nye ladepunkter i København og resten af regionen er en del af en landsdækkende plan, der vil sikre over 10.000 nye, offentlige ladepunkter fordelt i hele landet i løbet af de næste fem år.

”Hjemmeopladning er den ideelle løsning for de mange danskere, der har mulighed for at få sat en ladeboks op ved hjemmet. Men for de rigtig mange danskere, der bor i etageboliger i Region Hovedstaden, er hjemmeopladning ikke en mulighed. Derfor sætter vi nu ind med et gevaldigt løft af lademulighederne i hovedstadsområdet og resten af regionen,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Clevers udmelding kommer samtidig med, at der på Christiansborg forhandles om fremtiden for elbiler i Danmark. I den forbindelse har flere været bekymrede for, om der ville være lademuligheder nok, når de mange nye elbiler forventeligt rullede ud på de danske veje over de kommende år.

”En del af grunden til, at vi kommer med den her udmelding nu, er, at vi gerne vil forsikre politikerne om, at markedet er klar til at sikre danskerne en stærk ladeinfrastruktur. Hvis man fra politisk side fokuserer på at gøre prisen på elbiler og opladning så attraktivt lav, som muligt, så skal markedet nok sørge for, at elbilerne kan lades op i hele landet – også i København, hvor behovet for offentlig opladning er størst og stærkt stigende,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Ny lynladestation er allerede godkendt af Frederiksberg Kommune

De omkring 6.000 nye, offentlige ladepunkter til Region Hovedstaden vil blive sat op over de næste fem år. Men allerede nu har Clever fået tilladelse til at etablere sin første lynladestation med et prisvindende design i regionen. Den kommer til at stå ved Frederiksberg Rådhus, og Clever forventer, at den vil være klar i løbet af sommeren 2021.

”Vi er rigtig glade for, at Frederiksberg Kommune er klar til at give kommunens lademuligheder et solidt skub i den rigtige retning. Den nye ladestation, der kommer til at ligge lige ved rådhuset, har kapacitet til omkring 900 opladninger om ugen, så alene med denne lynladestation vil elbilisterne opleve, at det bliver nemmere og hurtigere at få ladet bilen op,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Også formanden for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen, er begejstret for de nye lademuligheder, der er på vej til kommunen.

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes i et samarbejde at finde en god placering for lynladestationen – den første i et tættere bebygget område i Danmark. Det er med til at indfri vores målsætning om at være Danmarks elbilby nr. 1 og vores mål om, at der max må være 250 meter til en offentligt tilgængelig ladestation på Frederiksberg,” siger Jan E. Jørgensen.

Fakta

  • Clever har i dag opsat omkring 620 ladepunkter i Region Hovedstaden. Clevers ambition om at etablere omkring 6.000 nye, offentlige ladepunkter i regionen inden udgangen af 2025 svarer altså til næsten en tidobling.
  • Clevers investering i nye ladepunkter i Region København vil både føre til nye lynladepunkter, normalladepunkter og hurtigladepunkter i regionen.
  • Den nye lynladestation ved Frederiksberg Rådhus vil have fire lynladepunkter og kunne foretage omkring 47.000 opladninger på et år. Det svarer til omkring 900 opladninger om ugen. Lynladestationen forventes at stå klar i løbet af sommeren 2021.
  • Lynladestationens design har vundet både danske og internationale priser for sin vision om at skabe en meningsfuld pause, mens ens egne og bilens batterier oplades
  • Normal- og hurtigopladning går op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever er en af Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er e-mobilitetsudbyder og blev grundlagt i 2009. Clever har i dag stærke partnerskaber med størstedelen af de bilmærker og leasingselskaber, der sælger og leaser elbiler og plugin-hybridbiler i Danmark. Sammen med partnerne tilbyder Clever som de eneste ubegrænset opladning til en fast pris om måneden som en naturlig del af den nye elbil. Clever er en optimistisk tilgang til verden. Fuld af forventning til alt det gode, der venter rundt om næste hjørne.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

Fyn får snart Danmarks største lynladestation til elbiler2.6.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største lynladestation bliver placeret på Fyn og vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Landets førende ladeoperatør, Clever, står bag stationen, som kommer til at ligge lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Clever fordobler atter omsætningen og er godt i gang med at realisere udrulningen af Danmarks største investeringsplan i e-mobilitet26.4.2021 11:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Clever A/S fordobler omsætningen for tredje år i træk i det netop offentliggjorte årsregnskab. Udviklingen er båret af kraftig kundevækst og udrulning af ny ladeinfrastruktur. På trods af massive investeringer kan selskabet for første gang præsentere et positivt resultat før afskrivninger. Samtidig er Clever klar til at levere på strategien blandt andet på baggrund af kapitalindskud på 250 mio. kr. til investeringer i ny ladeinfrastruktur i 2021 alene.

Clever fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden4.3.2021 10:39:48 CET | Pressemeddelelse

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har allerede nu konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden i år, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med 2020. Behovet for offentlig ladeinfrastruktur er særligt stort i hovedstaden, og derfor glæder Overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss, sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

Nemmere opladning for færgerejsende og aarhusianske elbilister: Aarhus får sin første offentlige lynladestation11.11.2020 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus får nu sin første offentlige lynladestation, der kan oplade omkring 450 elbiler om ugen. Den nye lynladestation, der er etableret af ladeoperatøren Clever, er placeret på Aarhus Havn med et prisvindende design. Ladestationen er etableret i samarbejde med NRGi og vil blandt andet komme de rejsende med Molslinjen og de besøgende på Aarhus Havn til gode.

Danskerne med klar melding midt i politiske forhandlinger: Billig strøm til elbilerne er afgørende3.11.2020 10:26:24 CET | Pressemeddelelse

Danskerne har en klar melding til politikerne, der lige nu forhandler om elbilernes fremtid på Christiansborg. Billig strøm til elbilerne er afgørende for den grønne omstilling, lyder det fra hele 59 procent af befolkningen. Det viser en undersøgelse fra ladeoperatøren Clever, der også afslører, at prisen på elbilerne er den største hindring for skiftet fra benzin- og dieselbiler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum