Dansk Metal

Claus Jensen formand for 1 million industriarbejdere

Del

Dansk Metals forbundsformand er blevet genvalgt som formand for alle industriansatte i de nordiske lande.

Claus Jensen er netop blevet genvalgt som formand for Nordic IN, som er organisationen for industriansatte i de nordiske lande. Det skete på kongressen Nordisk Forum, der blev afholdt på Metalskolen i Jørlunde. Her deltog 70 topfolk fra fagbevægelsen i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Nordic IN repræsenterer mere end 1 million industriarbejdere i Norden og udgør derfor en vigtig del af den europæiske fagbevægelse.

”Jeg er glad for, at mine nordiske kollegaer har genvalgt mig til at stå i spidsen. I Norden har vi rigtigt meget til fælles, og vi er stærke, når vi står skulder ved skulder internationalt”, siger Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen.

Nordic IN har været en aktiv spiller på den europæiske scene for at forsvare den nordiske arbejdsmarkedsmodel i Europa. Det gælder blandt andet i forhold til de aktuelle forhandlinger om et mindstelønsdirektiv i EU, hvor både Claus Jensen og den nordiske fagbevægelse har været hardlinere i forhold til at fastholde den nordiske model, hvor arbejdsmarkedets parter og ikke politikere fastsætter mindstelønninger og forhandler overenskomster.

”Der er så mange områder, hvor EU er en kæmpe gevinst for mine medlemmer i Danmark og Norden. Men Bruxelles skal holde fingrene væk fra løn og overenskomster. De bedste arbejdsmarkeder er dem, hvor politikerne ikke blander sig. Det er den vigtigste sag i mange år, og jeg stiller mig fortsat i spidsen for, at vi taler med meget store bogstaver over for beslutningstagerne, så vi også har den nordiske model i fremtiden”, siger Claus Jensen.

Claus Jensen blev første gang valgt som formand for Nordic IN i 2017. Han sidder på CO-industris mandat. CO-industri er Centralorganisationen af industriansatte i Danmark og er et kartel mellem ni fagforbund, hvoraf de største er 3F’s industrigruppe, Dansk Metal og HK.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum