DI - Dansk Industri

Cirkulær stenuld vinder pris som bedste grønne tech-løsning

Del

13 grønne tech-priser blev i dag i Industriens Hus uddelt i SDG Tech Awards. Rockwool fik prisen for bedste virksomhedsløsning. Det er fjerde år, at Sustainary i samarbejde med Dansk Industri (DI) fejrer og fremmer Danmarks bedste grønne tech-løsninger.

Foto til fri afbenyttelse. Billedtekst: Christian Kofod, sustainability Manager i Rockwool, modtager prisen ved SDG Tech Awards for Best Company Solution. Rockwool har fundet en metode til at genanvende gammelt stenuld fra nedrevne byggerier til ny stenuld. Fotograf: Agata Skrzypczyk

Med returløsningen ’Rockcycle’ distancerede Rockwool andre flotte grønne tech-løsninger i kategorien Best Company Solution ved årets uddeling af SDG Tech Awards i Industriens Hus.

Det er fjerde år, at Sustainary i samarbejde med Dansk Industri (DI) fejrer og fremmer grøn innovation i Danmark.

- Målet er at hylde heltene i det grønne økosystem,” siger præsident for Sustainary Human Shojaee.

Han fortsætter:

- En pris i SDG Tech Award sender et klart og troværdigt signal til den grønne omverden. Og det får ofte investorerne til at blive interesserede, fordi prisen er et kvalitetsstempel til en virksomhed.

Danmarks bedste grønne tech-løsninger.

Begivenheden er i dag vokset til cirka 600 nomineringer, 60 finalister og 13 vindere. De fleste vindere er start-ups og SMV’ere, men i år blev det altså Rockwool, der tog hovedprisen med en løsning, hvor mineraluldsproducenten sammen med affaldshåndteringsfirmaet RGS Nordic tilbyder at tage uforgængeligt stenuld tilbage fra nedrevne og ombyggede bygninger og genbruge det til nyt stenuld.

- Juryen har vurderet, at Rockwools løsning er en "first mover" på byggeområdet. Rockcycle kan bane vejen for en cirkulær og bæredygtig byggebranche fremover, siger Human Shojaee.

Den kasserede isolering hentes direkte fra byggepladsen eller fra kommunale genbrugspladser. Efter sortering og granulering transporteres materialet til de to danske Rockwool-fabrikker, hvor den genbrugte stenuld bruges i produktionen af ny stenuldsisolering.

En anden årsag til Rockwools pris er, at løsningen bidrager positivt til cirkulær økonomi i en byggesektor, der er præget af store mængder affald, stort CO2-belastning og overforbrug af naturressourcer.

- Bygge- og anlægssektoren spiller en central rolle i den grønne omstilling. Sektorens drivhusgasemissioner tegner sig for cirka 40 procent af de globale drivhusgasemissioner. Og en af de største bidragydere til disse emissioner er netop de materialer, der anvendes i bygninger, siger Human Sjojaee.

Cirka 12.000 tons stenuld blev i 2021 genanvendt gennem Rockwools genbrugsordning, og virksomheden forventer, at mængden stiger i de kommende år.

Her er samtlige vindere:

Best Company: Rockwool

Best SMV: Aquaporin A/S

Best Startup: Hemboo

Sustainable Leader Organisation: Jens Broeng

Sustainable Leader SMV: Steffen Kallehauge

Sustainable Leader Startup: Patricia Plesner

Circular Economy: Zirq Solutions A/S

Food & Agrotech: Agreena

Energy Innovation: Ennogie Solar Group A/S

Blue Water: 4Life Solutions Aps

Digital Solutions: Upcycling Forum

Sustainable Cities: Climaid Aps

Community Choice: Kaffe Bueno

Læs mere her: SDG Tech Awards

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Præsident for Sustainary Huma Shojaee, 29 29 07 67
Chef for DI Udvikling og Bæredygtighed Marie Gad, 29 49 44 47

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Kick-off: Hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?26.1.2023 11:30:11 CET | Pressemeddelelse

Efter flere års venten er der nu endelig udsigt til, at vi får en iværksætterstrategi i Danmark. SVM-regeringen har strategien med i regeringsgrundlaget, og der er foreløbig afsat 300 millioner kroner til formålet. Derfor har DI og Dansk Iværksætterforening nu indkaldt landets iværksættere, eksperter og politikere til at drøfte spørgsmålet: hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum