Anima

Chokerende afsløringer på en af verdens største minkfarme

Del

En af verdens største minkfarme er kommet under voldsomt pres efter skjulte optagelser viser horrible forhold, bidskader og kannibalisme blandt dyrene på farmen. De chokerende billeder er dog langt fra et enkeltstående tilfælde, siger dyreværnsorganisation.

Bidskader, kannibalisme, stereotyp adfærd og manglende pleje. Det er blot nogle af de problemer, som dokumenteres på nye skjulte optagelser fra en af verdens største minkfarme.

Optagelserne stammer fra den største minkfarm i Polen, der er ejet af de to brødre Wojciech Wójcik og Szczepan Wójcik, præsident for den polske pelsindustri. Det skønnes, at der lever omkring 500.000 mink på farmen. 

Billeder og film er optaget med skjult kamera af en dyreven og publiceret af den polske dyreværnsorganisation Otwarte Klatki – en partnerorganisation til den danske dyreværnsforening, Anima.

I to måneder arbejdede manden undercover på den polske minkfarm, hvor han dagligt dokumenterede forholdene.

Regeringsleder vil forbyde pelsavl
Kun tre timer efter offentliggørelsen af de chokerende optagelser holdt Jarosław Kaczyński, lederen af det polske regeringsparti, Prawo i Sprawiedliwość, et pressemøde, hvor han annoncerede markante ændringer af dyreværnslovgivningen, herunder et forbud mod pelsavl.

“Når det gælder dyrebeskyttelse, har Polen brug for en helt ny juridisk orden (...) Vi forventer bred støtte her, fordi det ikke er et partipolitisk spørgsmål,” udtalte Kaczyński på pressemødet.

Langt fra et enkeltstående tilfælde 
Udsigten til et polsk forbud er ifølge Joh Vinding, direktør for den danske dyreværnsforening, Anima, en god nyhed:  

“I en tid, hvor europæiske pelsfarme bryster sig af pelsindustriens egen certificering ‘Welfur’, viser optagelserne fra en af verdens største minkfarme tydeligt, at minkavl er og bliver uforeneligt med basal dyrevelfærd. Derfor er det meget positivt, hvis Polen nu slutter sig til den voksende liste over lande, som forbyder pelsdyravl”, siger Joh Vinding, direktør hos dyreværnsorganisationen Anima.

Dyreværnsorganisationen er ikke overrasket over de horrible afsløringer, men mener tværtimod, at det er de uundgåelige konsekvenser af at holde vilde dyr som mink i små bure, hvor de ikke kan udfolde deres naturlige adfærd.

Stigende modstand mod minkavl i Europa 
Inden for de seneste år har flere og flere lande i Europa valgt at indføre forbud mod pelsdyravl. Det er lande som tæller England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien, Bosnien Herzegovina og senest Holland. 

Også i modeindustrien breder der sig en stigende modstand mod pelsdyravl, hvor store etablerede modebrand som Versace, Chanel, Michael Kors og Prada har meldt ud, at de fremover vil være pelsfri. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum