Novo Holdings

Carsten Stendevad udnævnt til bestyrelsen for Novo Holdings

Del

På den ordinære generalforsamling, tirsdag den 19. marts 2020, blev Carsten Stendevad valgt som nyt medlem af bestyrelsen for Novo Holdings A/S.

Lars Rebien Sørensen, formand for bestyrelsen for Novo Holdings, siger: ”Det glæder mig, at Carsten Stendevad tiltræder bestyrelsen i Novo Holdings. Han bringer værdifuld erfaring, viden og indsigt fra sin imponerende internationale karriere inden for økonomisk analyse og investment management.”

I løbet af de seneste 20 år har Carsten Stendevad bestredet en række ledende stillinger i den internationale finanssektor. Han sidder i ledelsen for Bridgewater, et førende amerikansk investeringsfirma, og fungerer herudover som bestyrelsesrådgiver for GIC, Singapores statslige kapitalfond. 

Tidligere var Carsten Stendevad adm. direktør for ATP, Managing Director i Citigroup Investment Banking i New York og konsulent hos McKinsey & Company. Han startede sin karriere i Danmarks Nationalbank. Han er uddannet økonom fra Københavns Universitet og Harvard Kennedy School of Government.

“Jeg glæder mig til at indtræde i bestyrelsen for Novo Holdings, som jeg anser for at være en førende global life science-investor med imponerende resultater. Jeg ser især frem til at være en del af et hold, der arbejder for at opnå en langsigtet positiv indvirkning på sundhed, videnskab og samfund,” siger Carsten Stendevad.

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100% ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holding- og investeringsselskab for virksomhederne i Novo Gruppen og havde ved udgangen af 2019 samlede aktiver på 411 mia. kr.

Novo Holdings ejer helt eller delvist flere end 100 life science-selskaber. Novo Holdings diversificerer sin investeringsportefølje ved at investere i aktiver uden for lige science-segmentet. Aktiverne består af en global portefølje af primært likvide beholdninger og fastforrentede værdipapirer. Ved udgangen af 2019 havde disse finansielle investeringer en værdi på 62 mia. kr.

Yderligere information

Christian Mostrup, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings fik samlede indtægter og investeringsafkast på 26 mia. kr. baseret på gode resultater hos selskaberne i Novo Gruppen samt investeringsporteføljen19.3.2020 06:55:00 CETPressemeddelelse

Årsrapport 2019: Novo Holdings fik samlede indtægter og afkast på 26 mia. kr. i 2019. Resultatet baserer sig på gode præstationer fra selskaberne i Novo Gruppen (Novo Nordisk og Novozymes) samt investeringsporteføljen. Resultatet styrker Novo Holdings position som internationalt førende life science-investor.

Novo Holdings investerer USD 72 millioner i LanzaTech – et førende selskab inden for bæredygtige produkter6.8.2019 16:15:56 CESTPressemeddelelse

Novo Holdings A/S og LanzaTech, der er banebrydende inden for produktion af næstegenerations-brændstoffer og -kemikalier ved genanvendelse af kulstofforurening, har i dag meddelt, at de har indgået et partnerskab for at udvikle LanzaTech’s revolutionerende, bæredygtige brændstof- og kemikalieplatform. Novo Holdings investerer USD 72 millioner i selskabet i en Series-E-finansiering, og Senior Director Anders Bendsen Spohr bliver en del af LanzaTech’s bestyrelse. LanzaTech’s platform bruger forurening og genanvender den, så man undgår, at kulstoffet kun bliver brugt én gang. Denne teknologi kan eksempelvis bruges til, at man tager udledninger fra kinesiske stålværker, og usorteret, ikke-genanvendeligt husholdningsaffald fra Japan og omdanner disse affaldsprodukter til ethanol, bæredygtigt flybrændstof eller polyethylen til forbrugsvarer. Når et produkt ikke længere er anvendeligt, kan det sendes usorteret og uden at blive rengjort til et LanzaTech-anlæg og derefter blive genanvendt mange

REPAIR Impact Fund investerer 65 mio. kr. i kampen mod antibiotikaresistens23.7.2019 16:12:00 CESTPressemeddelelse

REPAIR Impact Fund har netop investeret i alt 65 mio. kr. (USD 10 mio.) i to amerikanske biotekselskaber: Curza og Spero Therapeutics. Begge investeringer skal fremme udviklingen af nye lægemidler til behandling af infektioner, som er eller risikerer at blive resistente over for den antibiotika, der findes på markedet i dag. Dermed har REPAIR Impact Fund i alt investeret 200 mio. kr. i seks virksomheder inden for tidlig udvikling af lægemidler til at imødegå antibiotikaresistens. Fonden, der er et Novo Holdings-initiativ, blev lanceret i 2018. Der er et presserende behov for at udvikle nye måder til at bekæmpe antibiotikaresistens. Flere end 700.000 mennesker dør hvert år af infektioner, som er resistente over for antibiotika. I 2050 ventes antibiotikaresistens at slå flere mennesker ihjel, end kræft gør i dag. De to investeringer i Curza og Spero Therapeutics er gennemført i forlængelse den netop fuldførte investeringsrunde i USA og Canada, hvor REPAIR Impact Fund modtog 52 investerin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum