Beskæftigelsesministeriet

Ca. 2,6 mio. kroner til opkvalificering af opsagte medarbejdere i Billund Lufthavn

Del
Billund Lufthavn har varslet 309 medarbejdere om, at de bliver fyret. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard giver dispensation, så næsten 2,6 mio. kroner fra varslingspuljen kan hjælpe dem videre på arbejdsmarkedet.

COVID-19 har medført et kraftigt fald i lufttrafikken og dermed betydet, at der stort set ikke er passagertrafik. Det får Billund Lufthavn til at reducere personalestaben med 309 ud af 1058 medarbejdere.

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Sydjylland vurderer, at mulighederne for at finde et nyt job i området er begrænset, da medarbejdere som fx passagerassistenter, gatekoordinatorer og securitymedarbejdere i høj grad er specialiseret til lufthavnens drift. Deres fagligheder og kompetencer vurderes ikke at være efterspurgt af de lokale virksomheder, og Jobcenter Billund mener derfor, at det bliver svært at få dem videre i nyt job uden en særlig indsats.

Derfor dispenserer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fra reglerne og bevilger 2,59 mio. kroner fra varslingspuljen, som bl.a. skal gå til sparring og hjælp til jobsøgning. Samtidig vil der ske opkvalificering til brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft som fx SOSU-området, industri og transport, og der vil være fokus på voksenlære som en mulighed.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er ærgerligt at høre om afskedigelserne i Billund Lufthavn og særligt i en tid, hvor arbejdsmarkedet er presset af højere ledighed på grund af corona-krisen. Det overrasker mig desværre ikke, for flybranchen og dermed også lufthavne er særlig hårdt ramt i denne ekstraordinære tid. Netop derfor har regeringen sat flere initiativer i værk for at hjælpe branchen.

- Jeg håber, at midlerne fra varslingspuljerne kan være med til, at flere af dem, der ikke lige nu er brug for i branchen, hurtigt kan finde et nyt arbejde.

- Jeg har netop indgået to meget ambitiøse aftaler om opkvalificering med et flertal af partierne. Vi investerer nu ekstraordinært i danskernes kompetencer ved at gøre det både nemmere og mere økonomisk attraktivt at tage en uddannelse til faglært. Der er stort fokus på voksenlærlinge og på korte erhvervsrettede kurser, der hjælper ledige med at omstille sig. Kort sagt skal der være mere gulerod og mindre pisk end tidligere.

- Vi ønsker at investere i mennesker, så de i højere grad er rustet til fremtidens arbejdsmarked med de kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

RAR kan inden for rammerne af varslingspuljerne bevilge midler til en varslingsindsats, hvis en virksomhed afskediger mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan give en dispensation fra dette, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye