Fredensborg Kommune

C. F. Møller skal tegne Generationernes Hus i Nivå

Del

Kommunens store investering i Fremtidens Bymidte i Nivå med blandt andet en helt ny skole skal tegnes af C.F. Møller Architects, som er et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer.

En helt ny skole indgår i Generationernes Hus
En helt ny skole indgår i Generationernes Hus

De kommende år investerer Fredensborg Kommune op mod ½ mia. kr. i realiseringen af visionen for Fremtidens Bymidte i Nivå. Det er et uhyre komplekst projekt, som kræver stor faglig ekspertise at gennemføre. Den ekspertise har C.F. Møller Architects, der efter udbud har vundet opgaven som totalrådgiver på Generationernes Hus sammen med GPP Arkitekter, NERD Architects og AFRY.

”Det er vigtigt for byrådet, at den nye bymidte realiseres, så det opfylder så mange af borgernes ønsker som muligt. Og så skal ønskerne integreres i en spændende arkitektonisk ramme med maksimal bæredygtighed. Vi skal have en Nivå Bymidte, der både ses som et stort aktiv for borgerne i Nivå, men som også tiltrækker folk udefra. På den baggrund har vi valgt C.F. Møller Architects, der har stor erfaring med tilsvarende komplekse byggeprojekter både i Danmark og Internationalt, og som samtidig kan sikre en markant arkitektur”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

”Det er med stolthed og stor glæde, at vi modtager den spændende og vigtige opgave med at udvikle ”Generationernes Hus”. Det er en vaskeægte drømmeopgave, hvor alle vores dygtige team-kompetencer kommer i spil. Her får vi mulighed for at bidrage med sammenhængende arkitektoniske løsninger på det by-strategiske, det læringsfunktionelle, det bæredygtige og det tryghedsskabende i det nye område. Det vil samlet set give Nivå en ny bymæssig kerne og arkitektonisk identitet”, siger Lone Wiggers, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

Generationernes Hus har et budget på 470 mio. kr. og omfatter en ny skole med idrætshal og SFO, en svømmehal, et plejecenter og renovering og udvidelse af bibliotek/kulturhus. Bygningerne forventes at stå færdige i midten af 2025 og svømmehallen i 2026.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A), tlf. 25 29 19 42
Lone Wiggers, C. F. Møller Architects, tlf. 40 18 32 02, lw@cfmoller.com

Billeder

En helt ny skole indgår i Generationernes Hus
En helt ny skole indgår i Generationernes Hus
Download
Download

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum