Furesø Kommune

Byrådet sætter arbejdet med ny kommuneplan i gang

Del

Furesø Kommune skal udvikles med omtanke og blive endnu mere grøn og bæredygtig. Det fremgår af Plan- og Agenda 21 strategi 2020, som byrådet netop har vedtaget. Strategien sætter samtidig arbejdet i gang med Kommuneplan 2021.

Visionerne i plan- og agendastrategien handler blandt andet om afgrænsningen mellem by og land i Furesø.
Visionerne i plan- og agendastrategien handler blandt andet om afgrænsningen mellem by og land i Furesø.

Med den nye plan- og agenda 21-strategi har byrådet, borgere, foreningsliv, erhvervsliv og kommunens forvaltning nu et fælles afsæt for kommunens udvikling. Strategien afspejler den retning, som byrådet har sat med 2030-målene om blandt andet en mere grøn og bæredygtig kommune. På byrådsmødet onsdag aften besluttede byrådet at udfolde og konkretisere visionerne ved at sætte gang i arbejdet med Kommuneplan 2021.

Det fortæller Susanne Mortensen (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig.
”Det er vigtigt for byrådet at sikre attraktive byområder med boliger, levende bycentre med et bredt udvalg af oplevelser og indkøbsmuligheder samt aktive erhvervsområder. Vi skal begrænse byggeri uden for byerne. Strategien fastholder og styrker værdierne i Furesø Kommune, som vil være rammesættende for Kommuneplan 2021."

Bæredygtig udvikling

Plan- og agendastrategien har særligt fokus på den fysiske udvikling, eksempelvis fordeling af by og land, fortætning med flere bygninger i de stationsnære centerområder og placering af erhverv og boliger. En del af strategien handler om den grønne omstilling og om at skabe mere natur og biodiversitet samt beskyttelse af landskabsværdier.
"En gennemgående vision i strategien er, at byudviklingen skal være bæredygtig og i balance, så vi passer på de værdier, som præger Furesø Kommune. Som det fremgår af den vedtagne strategi, ønsker vi blandt andet at værne om vores natur og sætte mere fokus på den grønne omstilling,” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

Høringssvar gav ændringer

I høringsperioden blev der holdt et borgermøde og der indkom 16 høringssvar. På baggrund af input fra mødet og høringssvarenehar byrådet foretaget en række ændringer i forhold til det forslag, som blev sendt i høring.
Eksempelvis et det tilføjet, at Furesø Kommune vil arbejde for bedre sammenhæng i vejnettet mellem lokalsamfundene, og der er tilføjet et særskilt afsnit om regnvandshåndtering. Strategien præciserer desuden at byudvikling gennem fortætning med flere bygninger primært skal ske i bymidterne og omkring togstationer.

Nu begynder kommuneplanarbejdet

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) er glad for, at mange har benyttet sig af muligheden for at sætte deres præg på det videre arbejde med udviklingen af kommunen.

”Furesø hviler på et stærkt fællesskab, hvor vi sammen tager ansvar og involverer os i hinanden og den fælles udvikling. Med det afsæt har vi i byrådet sat de otte mål for udviklingen her i Furesø frem mod 2030. Nu går arbejdet med Kommuneplan 2021 i gang. Den bliver et andet, vigtigt afsæt som konkretiserer, hvordan vi arbejder med målene. Derfor vil jeg meget gerne opfordre så mange som muligt til at tage del i den kommende proces med udarbejdelsen af Kommuneplan 2021,”siger Ole Bondo Christensen (A).

Kommuneplanen tager udgangspunkt i de ønsker og visioner, som beskrives i Plan- og Agenda 21-strategien. Byrådet har samtidig besluttet, at der skal foretages en fuld revision, så alle emner er i spil i planen, der som noget nyt bliver fuldt digital.

Det kommende år vil borgere, foreninger, erhverv og andre aktører få mulighed for at deltage i kommuneplanarbejdet, så følg med på kommunens hjemmeside, furesoe.dk.

På furesoe.dk/planstrategi kan du læse mere om Plan- og Agenda 21-strategien.

Kommuneplanen forventes vedtaget i begyndelsen af 2022.

Nøgleord

Kontakter

Susanne Mortensen (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Tlf:7216 3950smo@furesoe.dk

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Visionerne i plan- og agendastrategien handler blandt andet om afgrænsningen mellem by og land i Furesø.
Visionerne i plan- og agendastrategien handler blandt andet om afgrænsningen mellem by og land i Furesø.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen4.3.2021 13:32:16 CETPressemeddelelse

Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum