Fredensborg Kommune

Byrådet har indgået budgetforlig

Del

Søndag aften blev der indgået budgetforlig. 26 ud af byrådets 27 medlemmer står bag.

Et stort flertal i byrådet med alle partier undtagen Enhedslisten står bag budgetforliget for 2023-26, som blev indgået søndag aften.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen glæder sig over det brede forlig:

”Jeg vil gerne takke alle forligspartierne for gode og konstruktive forhandlinger. Vi er nu nået i mål med et budget, hvor der – til trods for de stramme statslige rammer - både er fokus på kernevelfærd og den fortsatte udvikling af vores kommune.

At det er muligt, skyldes i høj grad vores mangeårige rettidige omhu og stramme økonomistyring, hvorved vi både har opbygget en solid kassebeholdning og næste år bliver gældfri. Det forklarer også, hvorfor Fredensborg Kommune ikke er ramt ligeså hårdt økonomisk som andre Nordsjællandske kommuner”, siger Thomas Lykke Pedersen, og fortsætter:

”Til trods for vores gode økonomi, har vi dog alligevel været tvunget til vanskelige prioriteringer. Først og fremmest for at kunne finansiere udgifterne til de specialiserede socialområder, som stiger i alle landets kommuner i disse år. Disse stigninger kompenserer regeringen os ikke for, og derfor er vi i Fredensborg Kommune desværre tvunget til at omprioritere og gennemføre en række besparelser.

Der er dog samtidig lykkedes at finde midler til langsigtede investeringer, som med tiden kan lette presset på vores udgifter til det specialiserede børneområde. Vi afsætter fx midler til en ekstra sundhedsplejerske, så vi i højere grad kan udføre en forebyggende indsats. Herudover investerer vi i ældreområdet med mere tid til træning af borgere, der får hjemmehjælp, ligesom vi afsætter midler til at udvikle nye konceptplejehjem.

På anlægssiden glæder jeg mig over, at vi også er enige om at prioritere udviklingen af Nivå Bymidte højt. Dermed fortsætter byggeriet af den nye skole, bibliotek/kulturhus og hal som planlagt. Derudover opføres i de kommende år nye dagtilbud og et friplejehjem i Nivå. For at kunne overholde den stramme anlægsramme, som regeringen har pålagt kommunerne, må andre projekter desværre udsættes.

Endelig vil jeg fremhæve, at byrådet i mandags var enige om, at vi afsætter midler til etableringen af de nye tennis- og padelbaner i flere bysamfund, og at de finansieres af dette års anlægsreserve.

Så alt i alt vil jeg konkludere, at Fredensborg Kommune på trods af de nødvendige prioriteringer fortsætter den positive udvikling og holder kursen mod at blive Nordsjællands bedste kommune”, slutter Thomas Lykke Pedersen.

Budgetforliget kan ses på www.fredensborg.dk/budget

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum