Furesø Kommune

Byggesager bliver hurtigere behandlet

Del

Hen over påske fortalte Furesø Avis om sagsbehandlingstiden på byggesager.

Som der stod i lokalavisen, var 2018 ikke et godt år for byggesagsbehandlingen i Furesø. Blandt andet skabte indførelsen af et nyt it-system behov for at få afsluttet en mængde ældre sager, og der var udfordringer med den elektroniske ansøgningsportal, som ansøgere skal bruge.

Bemandingen stod ikke mål med sagsmængden, men siden har Furesø Kommunes Center for By og Miljø arbejdet målrettet på at få sagsbehandlingstiderne ned, blandt andet ved at ansætte flere medarbejdere, og det går støt fremad. Med udgangen af marts 2019 overholder 80 procent af sagerne de servicemål, der er aftalt mellem regeringen og KL. 

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er i øjeblikket 24,5 dage, mens der er en fast track-procedure for erhvervssager, som sikrer, at virksomhederne får en tilbagemelding på deres sager inden for de første 24 timer. Det fortæller formanden for Udvalget for by og bolig, Egil Hulgaard (C).
”Der er et løbende fokus i forvaltningen på at forbedre sagsbehandlingen i god dialog med borgere, virksomheder og interessenter. Derfor er det meget tilfredsstillende, at sagsbehandlingstiderne for byggesager er på rette vej og vil være i mål for 2019 som helhed. Vi lægger dog også stor vægt på borgerinddragelse, og det kan i nogle tilfælde give en lidt længere sagsbehandlingstid.” siger han.

Egil Hulgaard tilføjer, at en række nye tiltag skal være med til at sikre, at borgernes ansøgninger hurtigere kan behandles. For eksempel var forvaltningen i sidste måned vært for et dialogmøde med borgere og virksomheder, der skal i gang med et byggeri, for at hjælpe dem i processen. Samtidig er informationen på hjemmesiden og i svarbreve gjort mere forståelig, og forventningen er dermed, at færre sager skal sendes tilbage til ansøgere på grund af manglende eller urigtige oplysninger.

Kontakter

Yderligere oplysninger
Egil F. Hulgaard (C), formand for Udvalget for by og bolig, tlf. 2151 8188
Ellen Hvidt Thelle, chef for Center for By og Miljø, 72165780

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum