Teknologisk Institut

Byggeriet skal genbruge flere råstoffer

Del

Konference skal afdække den rigtige genanvendelse af råstoffer i byggebranchen – som står for 40 procent af Danmarks råstofforbrug.

Genbrug og genanvendelse af råstoffer i byggebranchen har et stort potentiale, fordi sektoren står for 40 procent af Danmarks ressourceforbrug og 30 procent af affaldsproduktion. Men hvis råstofferne genbruges forkert, er der risiko for at bygge af dårligere kvalitet og med forurening af miljøet. Det sættes der fokus på ved en konference om cirkulært kvalitetsbyggeri.

- Det er vigtigt, at genbrug og genanvendelse af råstoffer fra byggeaffald ikke fører til, at vi uforvarende fører uhensigtsmæssige eller farlige stoffer tilbage i byggeriet. Det er afgørende for den nødvenlige omstilling til cirkulært byggeri at vi opretholder kvalitet, holdbarhed, energibesparelse og sundhed, så vi ikke taber den grønne omstilling på gulvet, siger direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut.

Den 13. november tager Teknologisk Institut og InnoBYG diskussionen op på en konference om cirkulært kvalitetsbyggeri, og som afholdes på Teknologisk Institut i Høje Taastrup. Her ses der især på behovet for at sikre en høj grad af kvalitet og dokumentation samt sporbarhed i det byggeaffald, som skal genanvendes som råstoffer i nyt byggeri.

- Vi ser i dag forsøg på genanvendelse af byggematerialer, hvor man ikke har tænkt på om materialerne har samme kvalitet som fra friske råstoffer. Det kan være gamle vinduer, hvor træet indeholder rester af miljøgifte og som i øvrigt ikke lever op til vore dages miljøkrav. Derfor er det vigtigt at sikre en høj grad af kvalitet og dokumentation samt sporbarhed, når der i mange brancher arbejdes med at genbruge og genanvende ressourcer i stedet for at anvende jomfruelige råvarer, siger Mette Glavind.

Konferencen åbnes af tidligere miljø-, samt klima- og energiminister Connie Hedegaard, som vil komme med bud på, hvordan omstillingen til cirkulær økonomi kan lykkes. Desuden er der bl.a. oplæg om sikring af sporbarhed og dokumentation som forudsætning for at undgå at føre skadelige stoffer tilbage til nybyggeriet samt paneldebat med repræsentanter for industrien, byggebranchen og myndighederne.

Bygge- og anlægssektoren er anbefalet som et af tre fokusområder af regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi. 

Nøgleord

Kontakter

Direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut, mobil 7220 2220 mail: meg@teknologisk.dk

Billeder

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum