Hjørring Kommune

Byggeriet af Hjørring Musiske Skole er nu vedtaget

Del
Børn, unge og voksne i Hjørring Kommune kan se frem til et nyt kreativt samlingssted med plads til nye dimensioner og fællesskaber. Hjørring Byråd har onsdag aften vedtaget at opføre Hjørring Musiske Skole på Teaterpladsen i Hjørring midtby.

- Vi opfører en ny bygning til Hjørring Musiske Skole for fortsat at kunne tilbyde musiske og kreative undervisningstilbud af høj kvalitet til børn, unge og voksne. Hjørring Musiske Skole er i dag den største kulturskole i Vendsyssel og favner både bredden og eliten. Med den nye bygning ønsker vi at give musikskolen rammer, hvor der er plads til kreativitet og fællesskaber, og hvor de gode akustiske forhold giver et kvalitetsløft til undervisningen. Hjørring Kommune skal fortsat være et attraktivt sted at bo, og jeg håber, at det færdige byggeri kan være med til, at de folk, som allerede bor i kommunen, bliver her - og måske endda tiltrække nye borgere til kommunen, siger Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune.

Den 1800 kvadratmeter bygning er tegnet af arkitektvirksomheden Cobe og bliver bygget med et fælles hjerterum, som støder op til de fleste rum i bygningen. Hjerterummet bliver et samlingspunkt for mennesker og aktiviteter og med plads til koncerter og forestillinger. Placeringen tæt på tog- og busforbindelser giver mulighed for at børn, unge og voksne, som ikke bor tæt på midtbyen, nemt kan komme til musikskolen med offentlig transport.

Det handler om glæde, udvikling og om at være en del af et fællesskab

Bygningen danner rammen, men det er de mennesker, som har lyst til at spille musik, få undervisning i kreative fag eller som bare vil bare hænge ud med venner eller drikke en kop kakao, mens de venter på bussen, der skaber fællesskabet.

-  Vi får en bygning, der inviterer til fællesskaber, og hvor alle er velkomne. Det er vores håb, at mennesker på tværs af alder vil bruge bygningen, også som et samlingssted, siger Gry Bruun Nielsen, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen og fortsætter:

Vi har en fremragende musikskole, som laver mange forskellige tilbud. Hver eneste uge har alle 4-5-årige i de kommunale børnehaver samt elever på forskellige klassetrin rundt omkring i alle kommunens skoler glæde af musikalske oplevelser, som er drevet af Hjørring Musiske Skole. Det, at vi integrerer musik, bevægelse og instrumenter i vores dagtilbud og skoler, har betydning for børnenes indlæringsevne, sproglige udvikling og sociale kompetencer. Og det er med til at skabe udvikling, læring og trivsel for vores børn og unge i kommunen.

Fakta:

  • Anlægsbudgettet er 37,250 mio. kr.
  • Byggeriet udføres med fokus på faglig høj kvalitet, lave driftsomkostninger og et godt indeklima herunder gode akustiske forhold. Bygningen skal certificeres efter DGNB ordningen i kategorien ”guld”.
  • Hjørring Kommune forventer at tage første spadestik omkring årsskiftet 2023/2024.

Kontakter

Borgmester Søren Smalbro (V), 41 22 30 10
Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Gry Bruun Nielsen (B), 41 93 77 51
Projektleder Lars Ole Christensen, 4122 3595, e-mail loc@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne28.2.2023 11:24:31 CET | Pressemeddelelse

Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum