BUPL

BUPL: Saltvandsindsprøjtning til pædagoguddannelsen er en investering i fremtiden

Del

Regeringen afsætter med nyt reformudspil 2,5 mia. kr. til uddannelser – herunder til en styrket pædagoguddannelse.

Et løft af pædagoguddannelsen er en velkommen og tiltrængt investering i Danmarks største uddannelse, som i mange år har været den mest underfinansierede af alle videregående uddannelser. Sådan lyder reaktionen fra BUPL-formand Elisa Rimpler til regeringens udspil ’Danmark kan mere I’.

- Pædagogmanglen er akut i flere landsdele og problemet bliver kun større de kommende år. Derfor har vi længe presset på for en styrket pædagoguddannelse og flere penge til den. Det er helt afgørende både for at flere vælger at uddanne sig til pædagog og for at sikre en høj faglighed i institutionerne, siger Elisa Rimpler.

Pædagoguddannelsen har fået et midlertidigt økonomisk løft, som udløber i 2023. Den er dog stadig en af de uddannelser med det laveste tilskud per studerende. Derfor er det helt afgørende, at den kommende evaluering af uddannelsen bliver fulgt op af et økonomisk løft og en trecifret millioninvestering.

- Hvis Danmarks største uddannelse også skal blive Danmarks bedste, er der brug for mere tid med en underviser, en bedre kobling mellem teori og praktik, færre mål og mere rum til fordybelse i pædagogikken og kreativiteten. Og det er ikke gratis, siger Elisa Rimpler.

Kontakter

Information om BUPL

BUPL er Danmarks største fagforening for pædagoger og har over 65.000 medlemmer. BUPL arbejder for at fremme de bedst mulige betingelser for pædagogerne og udøvelsen af pædagogprofessionen. Fagforeningen varetager vores medlemmernes interesser over for lovgiver, arbejdsgiver og andre. 

Følg pressemeddelelser fra BUPL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BUPL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum