Halsnæs Kommune

Budgetforlig på plads i Halsnæs

Del
Borgmester Steffen Jensen skriver under. Walter Christoffersen (DF), Michael Thomsen (V) og Anja Rosengreen (SF) ser på. Med til underskriften var også Thue L. Curry (Enhedslisten) og Helge Friis (Socialdemokratiet).
Borgmester Steffen Jensen skriver under. Walter Christoffersen (DF), Michael Thomsen (V) og Anja Rosengreen (SF) ser på. Med til underskriften var også Thue L. Curry (Enhedslisten) og Helge Friis (Socialdemokratiet).

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre.

Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen.

For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre.

På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de nye rammer. Mens der på ældreområdet bliver tilført 7,5 mio. kr. til mere personale.

Store investeringer i vores bygninger

Den største post i det kommende budget er investering i kommunens bygninger, hvor der ligger et stort efterslæb, når det kommer til vedligeholdelse.

Over en 10-årig periode skal kommunens bygninger bringes i langt bedre stand, og derfor vil der i budgettet for de næste fire år blive afsat 290 mio. kr. til formålet. Det tæller blandt andet renovering af Hundested Hallen, kommunens Natur og Vej afdeling og opførsel af ny svømmehal i Frederiksværk.

En investering der vil være til stor gavn for både borgere, brugere, medarbejdere og lokale håndværkere. Men det vil også være til gavn for klimaet, idet en renovering af bygningsmassen vil mindske kommunens CO2-udledning og give mere energivenlige ejendomme.

Dertil ønsker forligspartierne også at styrke idrætslivet med bedre forhold til at dyrke idræt, men også sikre at alle børn har mulighed for at dyrke fritidsaktiviteter uanset deres forældres indkomstniveau.

Derudover investeres der i klima- og miljøindsatsen. Der skal blandt andet udarbejdes en ny bæredygtighedsstrategi, der indføres en ny buslinje i Frederiksværk som led i at gøre den kollektive trafik mere attraktiv, og der skal laves bedre cykelstier og sikres en større fremkommelighed i kommunen.

Godt fundament til investering både nu og i fremtiden

Overordnet set glæder borgmester Steffen Jensen sig over budgetforliget, som i år rummer store investeringer i velfærden og en forbedring af de kommunale bygninger.

Det er dermed lykkedes Halsnæs Kommune over de sidste par år at vende den stramme økonomiske situation og oparbejde en rigtig god og sund økonomi. En økonomi som danner et robust fundament at arbejde videre på de næste fire år, og som også giver et stort råderum til både på den korte og lange bane at prioritere og styrke velfærden til gavn for kommunens borgere.

Borgmester Steffen Jensen hæfter sig også ved, at det i år er samtlige partier, som står sammen om årets budgetforlig.

”Det er et stort flertal i byrådet, som i de seneste budgetår har bakket op om løsningerne, der nu har resulteret i, at vi i år har en rigtig robust økonomi og dermed et godt fundament at bygge videre på. Derfor er det også naturligt, at alle partier tager aktiv del i investeringen og prioriteringen af vores velfærd her i Halsnæs. Det vidner for mig om et byråd, der på tværs af partifarve, står sammen, og som først og fremmest prioriterer Halsnæs både nu og i fremtiden,” udtaler Borgmester Steffen Jensen.

Budgettet for 2021-2024 skal formelt vedtages ved en andenbehandling i byrådet den 8. oktober 2020.

Du finder budgetaftalen via linket her.

Derudover kan du se hele budgetforslaget, som sendes til andenbehandling i byrådet via linket her.

Billeder

Borgmester Steffen Jensen skriver under. Walter Christoffersen (DF), Michael Thomsen (V) og Anja Rosengreen (SF) ser på. Med til underskriften var også Thue L. Curry (Enhedslisten) og Helge Friis (Socialdemokratiet).
Borgmester Steffen Jensen skriver under. Walter Christoffersen (DF), Michael Thomsen (V) og Anja Rosengreen (SF) ser på. Med til underskriften var også Thue L. Curry (Enhedslisten) og Helge Friis (Socialdemokratiet).
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Tip Halsnæs får ny app29.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kender måske allerede funktionen Tip Halsnæs, hvor du nemt og enkelt kan tippe Halsnæs Kommune om fejl og mangler på kommunens veje, fortove, stier og naturområder. Fra 1. oktober får Tip Halsnæs ny app. Det betyder, at du skal skifte app, hvis du tipper kommunen via mobilen eller tabletten. Med den nye app bliver sagsstyringen forbedret, så vi bedre kan servicere borgerne og få løst de problemer, der kommer ind som tip. Du kan bruge Tip Halsnæs både til Android- og iOS (Apple)-enheder. Du finder den under navnet Smart Tip. Til Android finder du den nye app ved at klikke på linket her. Til iOS finder du den nye app ved at klikke på linket her. Du kan læse mere om Tip Halsnæs på hjemmesiden her.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum