Esbjerg Kommune

Budget 2022-2025 kort fortalt

Del

Bliv klogere på de store linjer og konkrete initiativer i budgettet.

Alle partier i Esbjerg Byråd er den 16. september blevet enige om en aftale om budgettet for Esbjerg Kommune i 2022 og overslagsårene 2023-2025.

For forligspartierne har det været vigtigt at tænke langsigtet, og beslutningerne har taget afsæt i Vision 2025, som er den linje byrådet sammen har lagt for kommunens udvikling i de kommende år. Visionens ambitioner er derfor den røde tråd i budgettet, hvor målet om at tiltrække flere borgere står øverst på dagsordenen.

Forliget bygger i høj grad på det nuværende budget, hvor flere af de kommunale velfærdsområder sidste år fik tilført flere penge. Løftet i servicen over for borgerne bliver fastholdt i årets budget, som ikke indeholder besparelser. Budgettet sikrer Esbjerg Kommune et solidt økonomisk fundament i de kommende år, så det nye byråd, der træder sammen efter årsskiftet, står på en fornuftig base, hvor der er balance mellem indtægter og udgifter.

I årets budget har de økonomiske rammer i aftalen mellem KL og regeringen begrænset forligspartiernes muligheder for at sætte nye tiltag i værk. Der er nemlig et loft over, hvor meget kommunernes budgetter må vokse i anlæg og drift, og det loft har Esbjerg Kommune næsten ramt. Til gengæld har en reservepulje på 30 mio. kr. årligt fra sidste års budget åbnet for lidt råderum til nye initiativer.

Få overblik over de konkrete tiltag i budgettet i den vedhæftede aftaletekst.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, Venstre, borgmester, tlf: 2724 1800

Jørgen Ahlquist, Socialdemokratiet, tlf: 2724 5282

Olfert Krog, Dansk Folkeparti, tlf: 2988 0145

Diana Mose Olsen, SF, tlf: 2943 2926

Henrik Vallø, Borgerlisten, tlf: 4044 6002

May-Britt Andrea Andersen, Det Konservative Folkeparti, tlf: 5310 5009

Anne Marie Geisler Andersen, Radikale Venstre, tlf: 2679 2854

Sarah Nørris, Enhedslisten, tlf: 4012 2155

Hans K. Sønderby, Esbjerglisten, tlf: 2512 1747

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum