Næstved Bibliotek og Borgerservice

Brød, Bog og Bio i Næstved

Del

Mandag den 29. august fra kl. 17.00-ca. 21.00 inviterer Nordisk Film Biografer Næstved og Næstved Bibliotek til endnu en spændende kulturel aften i biografen på Fabriksvej 1 i Næstved. Vi starter med at høre om bogen, "Udvandrerne", skrevet af Vilhelm Moberg over en kop kaffe/te, før vi ser filmen af samme navn. Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen.

Til Brød, Bog og Bio ska vi se "Udvandrerne". Credit: Nordisk Film.
Til Brød, Bog og Bio ska vi se "Udvandrerne". Credit: Nordisk Film.

”Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biograf. Denne gang skal vi se filmen "Udvandrerne - sidste brev hjem" med Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed i hovedrollerne.

Rejsen til Amerika
Bogen "Udvandrerne" af Vilhelm Moberg blev oprindeligt udgivet i 1949. Den fortæller historien om en svensk familie, der i midten af 1800-tallet rejser til Amerika for at få sig et bedre liv, efter at høsten i flere år har slået fejl. I Småland mærker familierne hungersnøden og de dårlige tider. Karl Oskar forsøger ihærdigt at overtale sin kone, Kristina, til at forlade sit hjemland og sin familie og rejse til Amerika for at starte på en frisk. Hun er ikke meget for det, da hun ved, at de aldrig kommer hjem igen. Da deres ældste barn dør, går det imidlertid op for hende, hvor farlig og dyster fremtiden er i Sverige. Sammen med en række bekendte og slægtninge begiver familien sig ud på den farlige rejse mod det store ukendte land. Bogen "Udvandrerne" er første bind i Vilhelm Mobergs historiske romanserie "Udvandrersagaen".

Et storslået og tidløst eventyr
Filmen "Udvandrerne - sidste brev hjem" er historien om modet til at vove sig ud i det ukendte. Hjemme på gården i Småland ser Kristina og Karl Oskar, hvordan livet tørrer ud. Fra vest, over det store hav, høres historier om en ny verden. Måske er der en chance for at starte forfra. Et håb tændes, og Kristina og Karl Oskar forlader Sverige. Det er et storslået og tidløst eventyr. Det er historien om Sverige og om at turde følge sine drømme. Filmen er baseret på Vilhelm Mobergs elskede klassikere og fortæller historien om, hvordan halvanden million svenskere tog turen til USA i håbet om et nyt, bedre liv. Romanerne er filmatiseret flere gange, senest af Erik Poppe, som også står bag filmene "Utøya 22. juli" og "Kongens valg".

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek ved ”voksenpunktet” fra mandag den 8. august. 

Aftenens program i biografen:

Fra kl. 17.00-17.15 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.

Fra kl. 17.30-ca. 20.00 - vi ser filmen "Udvandrerne - sidste brev hjem"
Fra kl. 20.00-ca. 21.00 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen og bogen.

Menu: En let anretning
Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.
Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 225 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Billetter købes på: https://www.nfbio.dk/#cinemas:929+days:2022-08-29

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Billeder

Til Brød, Bog og Bio ska vi se "Udvandrerne". Credit: Nordisk Film.
Til Brød, Bog og Bio ska vi se "Udvandrerne". Credit: Nordisk Film.
Download
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum