Guldborgsund Kommune

Brobygning for fuld musik

Del

Ny elektronisk musik med samplinger af Beethoven bliver i disse dage komponeret af elever på tre skoler i Guldborgsund Kommune med hjælp fra Syddansk Musikkonservatorium. Musik-mødet er en del af et EU-program, hvor unge fra Guldborgsund og Nordtyskland får mulighed for at mødes til workshops, koncerter og musikcamps i Danmark og Tyskland og sammen komponere musik.

Freja og Alberte fra 7. a. på Sophieskolen er i gang med at producere deres egen musik med hjælp fra Syddansk Musikkonservatorium. Foto: Guldborgsund Kommune
Freja og Alberte fra 7. a. på Sophieskolen er i gang med at producere deres egen musik med hjælp fra Syddansk Musikkonservatorium. Foto: Guldborgsund Kommune

Efter en lang række aflysninger og udskydelser grundet COVID19 lyder startskuddet nu endelig til et nyt musik- og kulturprojekt på tværs af Fehmernbælt: EU-projektet Kreative Lab – Digital Soundscapes og, i disse dage deltager elever på Sophieskolen, Sydfalster skole og Møllebakkeskole i Guldborgsund Kommune i en noget anderledes musikundervisning. De skal lære at lave deres egen musik på computeren. Med udgangspunkt i klassisk musik får eleverne et stykke samplet musik af Ludwig von Beethoven, og her skal eleverne i musikprogrammet Abelton selv ”komponere videre” på det allerede eksisterende stykke musik med egne lydoptagelse og digitale instrumenter.

Det er studerende fra den elektroniske linje på Syddansk Musikkonservatorium, der sammen med skolernes egne musiklærere underviser eleverne.

”Det er en fantastisk mulighed for eleverne på de tre skoler. Samarbejde er særlig interessant, fordi vi får mulighed for at tilbyde vores elever en ny måde at forstå faget musik på ved brug af digitale medier og computeren. Ved hjælp af nye innovative digitale værktøjer kan det måske ligefrem vække interessen for musikfaget hos en ny gruppe elever” siger Centerchef for Børn & Læring Margit Mikkelsen.

Skolerne vil udover arbejdet med musikken også arbejde med kulturformidling og et øget kendskab til de to landes fællestræk og forskelle.

”Vi har valgt, at temaet skal være miljø og klima omkring Østersøen, fordi vandet hidtil har været en synlig grænse mellem de to regioner, der med den kommende Fehmernbælt forbindelse rykkes tættere på hinanden, - og hvor miljø og klima fortsat vil være vigtige indsatsområder, man fortsat skal have et fælles fokus på” siger Christian Rosenkvist, der er afdelingsleder på Sophieskolen.

Guldborgsund Kommune er dansk projektpartner i projektet Kreativ Lab – Digital Soundscape, der har fået 9 millioner kroner fra EU-programmet Interreg Deutschland-Danmark til at styrke forholdet mellem danske og tyske unge gennem musik. De unge får også mulighed for at mødes til workshops, koncerter og musikcamps i Danmark og Tyskland og sammen komponere musik.

I projektet samarbejder Guldborgsund Kommune med en række skoler i Nordtyskland, Eutin by og den tyske musikforening Stiftung Neue Musik-Impulse Schleswig-Holstein. Projektet løber frem til sommeren 2022 og i første omgang deltager Sydfalster skole, Møllebakkeskolen og Sophieskolen, og der vil blive udbudt flere musikforløb på skolerne til efteråret. Derudover vil Ungdomsskolen også udbyde et hold i det kommende skoleår, som starter til september i år.

”Vi håber på, at vi senere på året kan lave forskellige former for udvekslinger mellem projektets skoler, både udveksling til Eutin og modtage besøg her i Guldborgsund, men det kommer naturligvis til at afhænge af, hvordan COVID19 udvikler sig i region Sjælland og Schleswig-Holstein” siger Anna Topp Gustavsen, International Koordinator i Guldborgsund Kommune.

Eleverne, der undervises i disse dage er dog ikke helt fri af corona-restriktioner og arbejder derfor på deres sædvanlige hold og blandes ikke på tværs. Underviserne på holdene arbejder også kun med det det samme hold over alle dag, så alle restriktioner kan opretholdes.

Kontakter

Christian Rosenkvist, Afdelingsleder på Sophieskolen på tlf.: 2518 2270
Anna Topp Gustavsen, International Koordinator i Guldborgsund Kommune på tlf.: 2518 0030
Rikke Betak Lund, Kommunikation på tlf.: 2518 0248

Billeder

Freja og Alberte fra 7. a. på Sophieskolen er i gang med at producere deres egen musik med hjælp fra Syddansk Musikkonservatorium. Foto: Guldborgsund Kommune
Freja og Alberte fra 7. a. på Sophieskolen er i gang med at producere deres egen musik med hjælp fra Syddansk Musikkonservatorium. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Mandeaften med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller – kendt fra tv-serien ”Nak & Æd”2.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Guldborgsund er der stort fokus på mænd og mænds sundhed. Især den mentale og sociale sundhed hvor fællesskaber og relationer er et vigtigt omdrejningspunkt. Derfor inviteres mændene i Guldborgsund Kommune til mandeaften d. 19. august med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller, hvor han vil fortælle om tv-serien ”Nak & Æd” og ”Mens vi venter på at dø”.

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum