Sort/Hvid

Britney er fri – men er du?

Del

Det er tid til frihedskamp! Fri os fra selviscenesættelsen, ensomheden og arbejdsmarkedets forventningspres. Med afsæt i et af 90'ernes største popikoner opfordrer Sort/Hvid og lydteatret AKT1 til oprør med musikforestillingen WORK BITCH, der har premiere den 21. januar 2022.

Grafik: Closer
Grafik: Closer

WORK BITCH er en farverig, voluminøs og klistret energiudladning, der forener pop, underkastelse og oprørstrang i en guilty pleasure af en musikforestilling. Det er en krigserklæring mod alt det, der holder os nede, men først og fremmest mod arbejdsmarkedet og præstationskulturen.  

Den anmelderroste forfatter Ida Marie Hede står bag teksten, der stiller skarpt på anti work-bevægelsen og tilbyder et spinkelt håb om frihed fra omverdenens forventningspres – og fra os selv. 

Efter mange års kamp er Britney Spears, der har været under sin fars formynderskab og jernhårde kontrol siden et offentligt sammenbrud i 2007, endelig friMen hvordan gør man sig egentlig fri af noget, man er skabt af? Det undersøger den unge, fremadstormende instruktør Niels Erling, der selv er vokset op med Britney på repeat.  

”Britney er vores prisme – det totalt varegjorte individ, der gør oprør mod en verden, hun selv er en del af. I millenial-generationen er der også en trang til oprør. Vi vil ikke gøres til varer, men vi dyrker os selv som brands. Vi vil ikke støtte op om kapitalismen, men vi rider med på bølgen. Spørgsmålet er, hvordan vi gør oprør mod os selv og mod arbejdsmarkedet, når vi er en del af maskineriet, og hele vores identitet er hængt op på karrieren”, siger Niels Erling. 

WORK BITCH er iscenesat af Niels Erling i samarbejde med koreograf Gunilla Lind. 

WORK BITCH blæser til frihedskamp 
Forestillingen er skabt i en aktuel virkelighed, hvor statsminister Mette Frederiksen på en konference om fremtidens Danmark i august sidste år udtalte, at Vi skal arbejde. Flere skal arbejde. Og gerne mere. Vi skal se arbejde som meget mere end økonomi og forsørgelse.  

Vi skal aflive den sejlivede myte, at det at gå på arbejde skal være lystbetonet, supplerede hun kort efter ved fremlæggelsen af reformudspillet ‘Danmark kan mere I’. 

Samtidig viser den seneste nationale sundhedsundersøgelse, at 25 procent af danskerne lever med et højt stressniveau, og at andelen er steget siden 2010. Ifølge en anden undersøgelse, udarbejdet af konsulentfirmaet Cowi, skyldes 20 procent af danskernes sygefravær dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til 3,8 millioner fraværsdage årligt, eller til at 17.000 danskere hver dag er sygemeldt af denne årsag.  

”Forestillingen sætter spørgsmålstegn ved vores opfattelse af værdi. Vi bliver stressede, angste og ensomme af den kultur, vi har opbygget. Vi bliver misundelige på vores venner, når de har succes og fremmedgjorte overfor hinanden. Er vi sikre på, at det er det her, vi vil? WORK BITCH er en forestilling til dig, der er fucking udkørt, og som måske er begyndt at lege med tanken om at bryde fri”, siger Ida Marie Hede. 

WORK BITCH er blevet til i et samarbejde mellem Sort/Hvid og lydteatret AKT1 og spiller på Sort/Hvid fra den 21. januar – 12. februar 2022.  

Manuskriptet til forestillingen udkommer som en bog på premieredagen og kan erhverves på Sort/Hvid samt AKT1. 

Sted SORT/HVID, STALDGADE 26-30, 1699 KØBENHAVN V, KØDBYEN 
Periode 21/1-12/2 2022, MANDAG-FREDAG KL. 20, LØRDAG KL. 17 
Sprog DANSK 
Varighed 90 MIN. 
Billetter HER  

Koncept NIELS ERLING 
Medvirkende NANNA CECILIE BANG, LAURA SKJOLDBORG, HAMUN MAGHSODLO, JOACHIM KUBEL 
Instruktion og koreografi NIELS ERLING, GUNILLA LIND 
Tekst IDA MARIE HEDE 
Scenografi LISE MARIE BIRCH 
Komposition RASMUS JUNCKER 
Lysdesign JIM FALK 

WORK BITCH er støttet af STATENS KUNSTFOND, AUGUSTINUSFONDEN, KODA DRAMATIK 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Grafik: Closer
Grafik: Closer
Download
Skuespiller Hamun Maghsodlo, fra optagelsen af trailer til Work Bitch. Foto: Thomas Hyttel
Skuespiller Hamun Maghsodlo, fra optagelsen af trailer til Work Bitch. Foto: Thomas Hyttel
Download
Skuespiller Nanna Cecilie Bang under optagelsen af en trailervideo til forestillingen. Foto: Thomas Hyttel
Skuespiller Nanna Cecilie Bang under optagelsen af en trailervideo til forestillingen. Foto: Thomas Hyttel
Download
Skuespiller Joachim Kubel, foto fra optagelsen af trailer til forestillingen. Foto: Thomas Hyttel
Skuespiller Joachim Kubel, foto fra optagelsen af trailer til forestillingen. Foto: Thomas Hyttel
Download
Skuespiller Laura Skjoldborg under optagelse af trailer til forestillingen. Foto: Thomas Hyttel
Skuespiller Laura Skjoldborg under optagelse af trailer til forestillingen. Foto: Thomas Hyttel
Download
Instruktør Niels Erling m.fl. under prøverne. Foto: Martin Høyer
Instruktør Niels Erling m.fl. under prøverne. Foto: Martin Høyer
Download

Links

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidSort/Hvid er et af Københavns mest toneangivende teatre. Sort/Hvid skaber kunst, der undersøger aktuelle samfundsmæssige og politiske emner på tværs af genre og form. Under kunstnerisk ledelse af den anerkendte dramatiker og instruktør Christian Lollike, og i samarbejde med kunstnere, performere, forskere, teatre, festivaler og kunstinstitutioner i Danmark og i udlandet, konfronterer Sort/Hvid aktuelle problemstillinger i den offentlige debat i forsøget på at udvide den offentlige bevidsthed. 

Følg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

En spøgelseshistorie i dit eget hjem: Pilotsamarbejde mellem teater og VR-studie8.6.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Verdens første Augmented Reality mobil-app-teateroplevelse er nu skabt. Er det fremtidens digitale teater? Mens COVID-19 har holdt samfundet lukket, er teatret Sort/Hvid og produktionsselskabet Khora Virtual Reality gået sammen om at skabe en virtuel teaterform i app-format. Resultatet kan nu opleves i appen Haunted by the Future, som fortæller en spøgelseshistorie gennem din telefon.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum