Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om de skal betale selvrisiko, når en andens forsikring skal dække skaden? Ved de, at de kan undgå en selvrisiko ved hærværk på biler, eller hvordan de undgår at få besøg af tyve?

Foto: Sapan Patel - Unsplash
Foto: Sapan Patel - Unsplash

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen en lang række danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Jørgen Kjær Thomsen, jkt@fogp.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i næsten 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.


Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag til torsdag mellem 9-13 eller på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk.

Brevkasse for december:

Spørgsmål: Skal jeg betale selvrisiko, når en andens forsikring skal dække skaden?

Kære Forsikringsoplysning

Jeg faldt forleden med min cykel, fordi der var meget is og sne. Både cyklen, mit tøj og jeg selv fik skrammer og skader. Husejeren har erkendt, at der ikke var sørget godt nok for at fjerne is og sne. Jeg har anmeldt skaden både til min egen og modpartens forsikringsselskab.

Nu har jeg så fået at vide, at en del af skaden (mit tøj) skal dækkes af mit eget forsikringsselskab. Det er kedeligt, for jeg har jo en selvrisiko. Er det virkelig rigtigt, at jeg skal betale den?

/Den uheldige

Svar:

Hej uheldige med cykel

Både ja og nej. Det er rigtigt, at husejerens ansvar for tingskade – typisk skader på tøj og cykel - kan bortfalde, hvis du (skadelidte) selv har en forsikring, som dækker den konkrete skade.

Men selvrisikoen betyder netop, at du ikke kan opnå erstatning fra din egen forsikring for dit tøj. Det betyder, at dit krav er uforsikret. Og det kan du faktisk kræve betalt af husejerens forsikring. Det samme gælder skaderne på din cykel, som normalt ikke er dækket af en indboforsikring, medmindre du har en udvidet cykeldækning.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

 

Spørgsmål: Kan man undgå selvrisiko ved seriehærværk på biler?

Vi har fået to spørgsmål om samme emne:

1) Min bil er ridset hen ad den ene side. Tre andre biler på samme gade har oplevet det samme. Det må være seriehærværk, og jeg har hørt, at man ikke skal betale selvrisiko i den situation. Er det rigtigt?

2) Er der selvrisiko, hvis 8 biler får smadret ruderne samme nat og i samme område? Det skete i Frederikshavn, og der er optaget politirapport.

Svar:

Kære uheldige bilejere

Forsikringsoplysningen hører desværre af og til om denne type hærværk. Især nytårsaften er bilerne udsatte.

Som hovedregel gælder den selvrisiko, som man har købt sin forsikring med - også ved skader efter hærværk. Men nogle selskaber har udvidet dækningen.

Det betyder, at man ikke betaler selvrisiko ved udvalgte skadetyper, fx seriehærværk. – Den udvidede dækning kan være en del af nogle forsikringer, men ofte er det noget, man skal tilkøbe.

Typisk er det sådan, at der skal være sket skader på flere køretøjer samme sted på samme tid, og det skal være anmeldt til politiet.

Man kan se af sine vilkår/forsikringsaftale, om man har en udvidet dækning.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål: Hvordan undgår vi igen at få indbrud?

Til Forsikringsoplysningen

Vi havde indbrud i vores hus sidste år i julen, hvor vi ikke var hjemme. Tyvene ødelagde et vindue og kom ind den vej. De havde rodet i vores ting og stjal både smykker, stole og elektronik.

Nu er vi lidt bekymrede for, om det kan ske igen. Hvad er godt at gøre?

Mvh. De Uheldige

Svar:

Hej Uheldige

Frist ikke indbrudstyven, og prøv at se jeres hjem med tyvens øjne. Det er de vigtigste råd.

Med det in mente, så tjek om jeres hus er sikret grundigt med solide hasper og gode låse på dørene. Det er også godt at trække gardinerne fra, så tyven kan se, at der ikke er meget at komme efter.

Lys kan have en betydning for, om I får indbrud. Når I tænder lyset i jeres bolig, fortæller I tyven, at der er nogen hjemme - det vil afskrække de fleste tyve. Er I væk i længere tid, kan I tilslutte et tænd-/sluk-ur, så der først er lys i huset hen på aftenen, hvor I normalt ville tænde lyset.

Det er også en god ide at tilmelde sig nabohjælp. Også det kan holde tyvene på afstand. Det samme kan alarmer. Både lys og alarmer stresser tyvene.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

 

Nøgleord

Billeder

Foto: Sapan Patel - Unsplash
Foto: Sapan Patel - Unsplash
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum