Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på, inden man går i gang med at renovere sin bolig? Ved de, hvilke regler der gælder for forsikring af hunde, eller hvilken betydning en havns godkendelsesstatus har, når man skal forsikre sin båd?

Foto: Foto: Charles Deluvio/Unsplash
Foto: Foto: Charles Deluvio/Unsplash

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen en lang række danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Anna G. Bach, agb@forsikringogpension.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Brevkasse for marts:

Spørgsmål: Har jeg behov for entrepriseforsikring, når jeg skal renovere min lejlighed?

Hej

Jeg er i den situation, at jeg er i gang med at renovere min ejerlejlighed. Der skal lægges nyt gulv med gulvvarme, nyt køkken samt nyt badeværelse. I den forbindelse har ejerforeningen nu krævet, at jeg personligt tegner en enterpriseforsikring, hvilket for mig virker meget underligt.

Så vidt jeg har forstået, bliver sådan en tegnet, når man skal bygge nyt fra grunden, sætte nyt vindue i eller på anden måde arbejder uden for egen matrikel. Det er kun professionelle, autoriserede håndværkere med cvr-nummer, der arbejder i min lejlighed.

Kan I hjælpe med at vejlede mig, om ejerforeningen har misforstået noget, eller hvorvidt jeg bør tegne en enterpriseforsikring for disse "standard" renoveringer?

På forhånd mange tak. 

Med venlig hilsen

Beboeren med renoveringsprojektet

Svar:

Hej beboer med renoveringsprojektet

Du kan sagtens have brug for en entrepriseforsikring ved både en tilbygning eller renoveringsprojekter – særligt hvis du piller ved bærende konstruktioner.

Udover at en entrepriseforsikring dækker skader på det aktuelle byggeri, kan den nemlig udvides til at dække både skader, som rammer andre, og håndværkerens ansvar for skader som sker pga. deres fejl.

Skader, der sker under renovering/byggeri, er ikke dækket af en sædvanlig bygningsforsikring – i dette tilfælde ejerforeningens. Dermed vil fx en underbo stå uden dækning, hvis der opstår et uheld i forbindelse med renoveringsarbejdet. Jeg kunne derfor forestille mig, at ejerforeningen beder dig om at købe en entrepriseforsikring, fordi de gerne vil have en sikkerhed, hvis der sker skader på de øvrige beboeres lejligheder.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Skal jeg købe en ny hundeforsikring, når jeg flytter til Danmark?

Hej

Jeg flytter til Danmark i april, hvor jeg også medbringer min hund. Jeg har allerede fået styr på de påkrævede vaccinationer og hundepas, men jeg har et spørgsmål til forsikring.

Jeg har en polsk forsikring, som dækker min hund, og de skader han evt. måtte lave inden for EU. Er det nok, eller bør jeg have en dansk forsikring som supplement til det?

Kærlig hilsen

Tilflytteren

Svar:

Hej tilflytter

Velkommen til Danmark.

Jeg vil anbefale dig at købe en hundeforsikring i et dansk forsikringsselskab, hvis du skal opholde dig permanent i Danmark. Ligesom i Polen har du også i Danmark mulighed for at udvide den lovpligtige hundeansvarsforsikring med en sygedækning.

Dels kan der være nogle praktiske hindringer ved at bevare din forsikring i Polen, hvis der sker et uheld, eller din hund bliver syg. Det kan fx være besværligt for en dansker at kommunikere med et polsk forsikringsselskab, eller hvis din forsikring kun betaler for, at din hund bliver opereret på et polsk dyrehospital. Og dels kan der være andre dækningsmæssige forskelle, som jeg ikke har indblik i.

Hvis du alligevel vælger at beholde din polske forsikring, bør du som minimum tjekke, om der er begrænsninger på, hvor længe forsikringen dækker under ophold i et andet EU-land end Polen, og hvor meget forsikringen beløbsmæssigt dækker. Du bør også sikre dig, at den dækker på et objektivt ansvarsgrundlag, dvs. at man bliver erstatningsansvarlig, også uden at have handlet forsætligt eller uagtsomt. Hvis ikke din forsikring dækker på samme måde som i Danmark, risikerer du at stå med en egenbetaling i tilfælde af, at din hund laver skader på andre personer eller deres ting.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Hvilke krav stilles til en klasse A havnl?

Hej Forsikringsoplysning

I forbindelse med at jeg skal have kaskoforsikret min nye båd, kræver mit forsikringsselskab, at havnen skal være en klasse A havn, hvis båden skal ligge i vandet året rundt.

Hvilke krav stilles til en havn, for at den kan betegnes som en klasse A havn?

Håber på svar og takker på forhånd.

Mvh.

Bådejeren

Svar:

Hej bådejer

Tillykke med din nye båd.

Havnens godkendelsesstatus har betydning for, hvordan din bådforsikring dækker, når den ligger i vandet i vinterhalvåret.

Brancheorganisationen for forsikringsselskaber, Forsikring & Pension, administrerer havnelisten og står dermed for processen, når en havn søger om godkendelse. Der er som sådan ikke nedfældet generelle kriterier for, hvad en A-havn skal leve op til. Og hverken vi eller Forsikring & Pension kan yderådgivning forud for et byggeri. Når et byggeri er færdigmeldt, kan havnen søge om godkendelse. Forsikring & Pensions havneudvalg vil i den forbindelse besigtige forholdene og lave en individuel vurdering af, om havnen kan opnå godkendelse.

På vores hjemmeside Forsikringsoplysningen.dk kan du finde et link til Forsikring & Pensions officielle havneliste. Her kan du kan se, hvilke havne der er godkendt i klasse A – herunder se klassificeringen for den havn, du skal have båden liggende i.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Billeder

Foto: Foto: Charles Deluvio/Unsplash
Foto: Foto: Charles Deluvio/Unsplash
Download
Foto: Ibrahim Rifath/Unsplash
Foto: Ibrahim Rifath/Unsplash
Download
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen                  
               Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Rundspørge: Motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden21.4.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et flertal af danskere i arbejde bekræfter, at det højner både trivslen og arbejdsglæden, når medarbejderne kan motionere i arbejdstiden. Det viser en ny spørgeundersøgelse udarbejdet for Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021. Konkurrencen om de bedste sund-hedsinitiativer er nu åben, og alle kan både indstille og stemme om de bedste initiativer på landets arbejdspladser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum