Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om deres indboforsikring dækker tyveri af vasketøj fra et ulåst vaskerum? Ved de, om man kan kræve erstatning fra en medspiller, når man får revet korsbåndet over i en tackling, eller hvordan man er dækket, hvis mobiltelefonen er røget en tur i vaskemaskinen?

Mads Jensen/Ritzau Scanpix
Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Anna G. Bach, agb@forsikringogpension.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Brevkasse for maj:

Spørgsmål - Dækker min indboforsikring tyveri af vasketøj fra et ulåst vaskerum eller tørresnor i gården?

Kære brevkasse

Jeg bor i en boligforening, hvor vi har et vaskerum i kælderen. Vi har på det seneste været plaget af en del tyverier i vaskekælderen, specielt fordi mange beboere glemmer at låse døren.

Jeg har ikke plads til en vaskemaskine i min lejlighed. Jeg benytter derfor ofte vaskerummet og den tørreplads, som vi har i gården. Vil min forsikring dække, hvis nogen stjæler mit tøj fra vaskerummet, fordi andre glemmer at låse døren? Eller hvis det bliver stjålet fra tørresnoren i gården?

bh.

Beboeren

Svar:

Kære beboer

En indboforsikring dækker de fleste former for tyveri. Men der kan være en række begrænsninger i dækningen, når der er tale om simpelt tyveri, dvs. tyveri fra en ulåst bygning eller uden for bygning.

Bl.a. dækker de fleste indboforsikringer kun særligt værdifuldt indbo op til et vist beløb. Det kan eksempelvis være kunst, elektronik, spiritus m.m. Og værdier som penge, smykker samt guld- og sølvtøj er aldrig dækket ved simpelt tyveri.

Tøj bliver betragtet som almindeligt indbo og vil normalt være dækket fuld ud, hvis det bliver stjålet fra enten vaskerum eller jeres tørreplads i gården.

Selvom forsikringen dækker, vil jeg alligevel forslå, at du taler med din boligforening om de mange tyverier. For hvis du gentagene gange anmelder et tyveri til din forsikring, kan dit forsikringsselskab på sigt sætte prisen op eller ændre din dækning.

Foreningen kan måske opfordre alle beboere til at låse vaskerummet efter sig. De kan også overveje andre tiltag, som kan nedbringe antallet af tyverier. I kan fx udskifte låsen, så døren automatisk låser, når I smækker den.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Kan jeg få erstatning fra en medspiller, når jeg river mit korsbånd over i en tackling?

Hej

Vi er nogle drenge, som mødes for at spille fodbold et par gange om ugen. For ca. tre måneder siden blev jeg tacklet under en træningskamp. Det resulterede i et overrevet korsbånd og en sygemelding.

Pt. er jeg i genoptræning og afventer svar på, om jeg skal opereres. Desværre har jeg ikke en ulykkesforsikring. Jeg vil derfor høre, om det er muligt at få erstatning af ham, som tacklede mig?

Vh.

Fodboldspilleren

Svar:

Hej fodboldspiller

Fodbold er desværre en af de sportsgrene, hvor flest danskere kommer til skade. Og når du dyrker holdsport, accepterer både du og dine medspillere den risiko, der altid er ved at dyrke sport. Nemlig at der kan opstå uheld.

Det betyder, at du som hovedregel ikke får erstatning fra en medspiller, når du kommer til skade under en fodboldkamp.

Generelt vil jeg anbefale dig at købe en ulykkesforsikring. Med den kan du få erstatning, hvis du i fremtiden kommer ud for en ulykke og får varige mén på mindst 5 pct. Den kan også dække behandlingsudgifter til fx fysioterapi samt tandskader. På Forsikringsguiden.dk kan du nemt sammenligne pris og dækning på ulykkesforsikringer.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål: Dækker min indboforsikring min telefon, som er røget en tur i vaskemaskinen?

Hej Forsikringsoplysning

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, I kan afklare for mig. I sidste uge vaskede min kone min vindjakke. Desværre fik hun ikke tjekket lommerne, hvor min telefon lå i. Den røg derfor med i vaskemaskinen.

Vi fik først stoppet vaskemaskinen efter ca. 15 minutter, hvor jeg opdagede, at jeg manglede min telefon. Men der var den helt død, og vi har ikke kunnet få liv i den siden. Er det noget, som min indboforsikring dækker?

Mvh.
Den uheldige

Svar: 

Hej Uheldige 

Om din indboforsikring dækker din ødelagte telefon afhænger af, hvordan du har forsikret dig. 

De fleste indboforsikringer dækker, hvis dine ting kortslutter. Men hvis dine ting, herunder din telefon, bliver udsat for vand, væske, fugt og lignende, skal du normalt have udvidet din forsikring med en særlig elektronikdækning. Den dækker normalt pludselige skader, dvs. når både årsagen til at skaden sker, og dens følger sker øjeblikkelig og uventet. Skaden må ikke ske over tid. Da de færreste mobiltelefoner er vandtætte, er telefonen formentlig blev ødelagt meget kort tid efter, at der er kommet vand ind i maskinen. 

Har du en elektronikforsikring, vil jeg anbefale dig at anmelde skaden til dit forsikringsselskab. Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er en særlig selvrisiko ved elektronikskader. I første omgang vil dit forsikringsselskab derfor nok bede dig undersøge, om telefonen kan repareres, og hvad det eventuelt koster. Det kan være, at de kan henvise dig til en af deres samarbejdspartnere. 

Har du ikke udvidet din indboforsikring med en elektronikdækning, vil du desværre selv skulle betale for en reparation eller en ny telefon. 

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Kender du Forsikringsoplysningen?
Videokanal

Nøgleord

Billeder

Mads Jensen/Ritzau Scanpix
Mads Jensen/Ritzau Scanpix
Download
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen                  
               Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring16.1.2020 08:00:00 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om et forsikringsselskab kan opkræve forsikring på en ny bil, som man først modtager policen på et halvt år senere? Ved de, hvorfor husforsikringen ikke vil betale hele håndværkerregningen på et ældre tag, eller hvordan man er dækket, hvis man får stjålet en privat spilleklubs spillepulje fra sit hjem?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum