CyklistforbundetCyklistforbundet

Bred børnecyklingsalliance lanceres 6. september med morgencyklingsevent på skole i Vanløse

Del

PRESSE-INVITATION: Nye og faldende børnecyklingstal viser alvoren bag Alle Børn Cykler Alliancen, som Cyklistforbundet, Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark lancerer mandag den 6. september 2021 kl. 7:30-8:30. Her cykler en række af alliancens parter morgentur med elever fra Katrinedals Skole for at blive klogere på de udfordringer, som børnecyklister oplever.

Pressen er velkommen til lancering af Alle Børn Cykler Alliancen. Cyklistforbundet har sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk taget initiativ til en bred alliance, der vil vende udviklingen og gøre cyklen til en naturlig del af en barndom for alle i Danmark igen. Alliancen inviterer nu alle, der ønsker at styrke børnecykelkulturen i Danmark, med.

Alliancen lanceres samtidig med offentliggørelsen af nye og faldende børnecyklingstal:

- Børn og unge cykler mindre og sjældnere i dag sammenlignet med for bare ti år siden. Derfor skal vi voksne - politikere, organisationer, skoler og forældre – sammen vende udviklingen. Vi skal hjælpe vores børn og unge tilbage på cyklen og bruge cyklen som løftestang til et sundt og aktivt liv, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Det er et særudtræk fra DTU’s transportvaneundersøgelse, der viser, at set i forhold til antal cyklede kilometer pr. dag er cykling hos de 10-17-årige faldet med 24,5% over en ti-årig periode (2009-2019), mens antallet af cykelture pr. dag i samme periode er faldet med 31,9%.

Alliancen består af foreløbig 16 organisationer, virksomheder og kommuner: Cyklistforbundet, Dansk Skoleidræt, Kræftens Bekæmpelse, Rådet for Sikker Trafik, Skole og Forældre, Region H, Region Sjælland, Region Syd, Aalborg Kommune, Københavns Kommune, Middelfart Kommune, Odense Kommune, Odsherred Kommune, Sønderborg Kommune, Novo Nordisk Danmark og Jyske Bank. Cyklistforbundet er sekretariat for alliancen. Se mere på www.alleboerncykleralliancen.dk.

Alliancen lanceres samme dag, som Cyklistforbundets skolekampagne Alle Børn Cykler 2021 går i gang på skoler over hele landet med knapt 90.000 tilmeldte elever.

Tid, sted og cykler

Tid: Mandag den 6. september 2021 kl. 7.30-8.30

Mødested: Katrinedals Skole, indgangen på Randbølvej mellem Katrinedalsvej og Vanløse Allé, 2720 Vanløse

Cykler: Der vil være mulighed for at låne en cykel

Program

7.30

Velkommen v. Fatima Hachem, medlem af Cyklistforbundets hovedbestyrelse

7.35

Cykeltur ledet af elever og andre repræsentanter fra skolen, der viser deltagerne rundt i skolens nærområde og fortæller om deres oplevelser med at cykle

8.00

Retur på skolen og fortsat dialog mellem alliancen og eleverne etc. om, hvad der er vigtigt for, at eleverne cykler ofte

8.30

Arrangementet slutter

Deltagere på cykelturen

 • Fatima Hachem, medlem af Cyklistforbundets hovedbestyrelse
 • Sofie Hæstorp Andersen, medlem af regionsrådet, Region H
 • Anja Ravn, medlem af forretningsudvalget i Skole og Forældre
 • Niels Lund, Vice President, Global Prevention & Health Promotion, Novo Nordisk Danmark
 • Lea Løbger, forældrerepræsentant i skolebestyrelsen
 • Ellana Nagel Bisleth, medlem af elevrådet
 • Pelle Enevold Trappaud Snedker, medlem af elevrådet
 • Rikke Pedersen, skoleleder Katrinedals Skole
 • Jens Andersen, afdelingsleder og færdselskontaktlærer
 • Jane Kofod, kommunikations- og engagementschef, Cyklistforbundet
 • Mai-Britt Aagaard Kristensen, projektleder, Cyklistforbundet

Det siger initiativtagerne til Alle Børn Cykler Alliancen

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

- Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Vi har brug for, at børn lærer cyklen at kende fra tidlig alder og tager den med ind i ungdoms- og voksenlivet. At kunne cykle giver børn og deres familier oplevelser og frihed, og cykling som hverdagens transport bidrager til en sundere, grønnere og mere bæredygtig verden.

Direktør for Novo Nordisk Danmark, Kasper Bødker Mejlvang siger:

- I mange andre lande er cyklen et legetøj, som man finder frem, når man har fri. I Danmark er cyklen også et transportmiddel til at køre til og fra skole, arbejde eller fritidsaktiviteter. Det skal vi holde fast i, for cykling er godt for både miljøet, klimaet og sundheden. Vi skal videregive lysten til at cykle i hverdagentil vores børn og unge.

 Afdelingsdirektør i Jyske Bank, Jens Skov, siger:

- Med en alliance af så mange gode partnere står Danmarks vigtigste cykelaktivitet på et meget stærkt fundament. Med et stærkt samlet bidrag er vi i den grad med til at styrke hverdagscyklingen for børn og deres forældre. Til stor glæde for deres sundhed og frihed, samt det lokale miljø.

Kontakter

Projektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen, mobil 40 70 83 67, mail mak@cyklistforbundet.dk

Billeder

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker en cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Mennesker med handicap skal have bedre mulighed for at cykle21.6.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Cyklen gør det muligt for mennesker med bevægelseshandicap at få motion og opnå en højere livskvalitet. Alligevel er det svært at få bevilget tilskud til særlige cykler, for mange kommuner forstår udelukkende cyklen som et transportmiddel. Der skal være bedre muligheder for, at mennesker med handicap kan cykle, mener Cyklistforbundet, der også efterlyser en generel holdningsændring til cykling for mennesker med handicap.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum