FødevareDanmark

Brancheorganisation opruster: Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Del

Den landsdækkende bagerkæde KonditorBager træder ind i FødevareDanmark, der i forvejen huser landets slagtere, fiskehandlere, ostehandlere m.fl. Formålet er at få danskerne til at købe kød, brød, fisk og ost hos specialisterne.

Bagerkæden Konditorbager, der har knap 60 forretninger landet over, bliver en del af FødevareDanmark. Målet er at få flere til at købe fødevare hos specialisterne. Foto: PR
Bagerkæden Konditorbager, der har knap 60 forretninger landet over, bliver en del af FødevareDanmark. Målet er at få flere til at købe fødevare hos specialisterne. Foto: PR

De danske specialforretninger kan se frem til en styrket branche. Det mener Leif Wilson Laustsen, der er formand for FødevareDanmark. Brancheorganisationen, der i forvejen huser landets slagtere, fiskehandlere og ostehandlere samt et stort antal andre produktions- og engrosvirksomheder inden for fødevaresektoren, kan nemlig byde den landsdækkende bagerkæde KonditorBager med i fællesskabet – et fællesskab, der med bagerkædens indtræden nu står endnu stærkere.

– Med KonditorBager ombord samler vi alle faggrupper under FødevareDanmark. Det betyder, at vi har en stærkere stemme i samfundet, fordi vi repræsenterer alle typer specialforretninger. Vores mål er at få danskerne til at købe deres kød, ost, fisk og brød hos specialisterne, for det er her, man får kvalitet og service. Det kræver synlighed, og det får vi endnu mere af nu, siger Leif Wilson Laustsen.

Større værdi for kunderne

Også hos KonditorBager, der har knap 60 forretninger landet over, ser man indtrædelsen i FødevareDanmark som en døråbner.

- Vi ser i den grad frem til samarbejdet, som bidrager til helt nye muligheder for at tænke innovativt på tværs af faggrupper, for eksempel når det kommer til produktudvikling og vidensdeling. Vi har nogle oplagte styrker sammen, og derfor er det fantastisk, at vi nu står under samme paraply, siger Morten Lapholm, der er direktør i KonditorBager.

Helt konkret begynder slagterne og bagerne samarbejdet med at sætte deres produktudviklere sammen for at koordinere inspirationsmøder for butikkerne. Her er formålet særligt at udvikle nye former for convenience- og take-away-produkter. 

Stærk politisk stemme

Rent politisk giver det nye samarbejde et potentiale, mener Leif Wilson Laustsen.

– Vi har gennem de senere år set en reduktion i antallet af specialforretninger i Danmark, og en af vores mærkesager er at forbedre vilkårene, så de eksisterende butikker kan fortsætte med at stå stærkt. Jo flere, vi er, desto stærkere stemme har vi politisk, og derfor er det en stor styrke, at vi nu får bagere med også.

Nøgleord

Kontakter

Torsten Buhl
Direktør, FødevareDanmark
(+45) 21 27 41 50

Morten Lapholm
Direktør, Konditorbager
(+45) 20 45 57 48

Billeder

Bagerkæden Konditorbager, der har knap 60 forretninger landet over, bliver en del af FødevareDanmark. Målet er at få flere til at købe fødevare hos specialisterne. Foto: PR
Bagerkæden Konditorbager, der har knap 60 forretninger landet over, bliver en del af FødevareDanmark. Målet er at få flere til at købe fødevare hos specialisterne. Foto: PR
Download
FødevareDanmark huser i forvejen blandt andet Danske Slagtermestre. Med bagerne ombord vil brancheforeningen få en stærkere stemme, mener formand. Foto: PR.
FødevareDanmark huser i forvejen blandt andet Danske Slagtermestre. Med bagerne ombord vil brancheforeningen få en stærkere stemme, mener formand. Foto: PR.
Download

Information om FødevareDanmark

FødevareDanmark
FødevareDanmark
Poppelvej 83
5230 Odense

63 73 00 00http://www.fodevaredanmark.dk/

FødevareDanmark er paraplyorganisation for Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerne i Danmark, KonditorBager og foreningen SMV Fødevarer. Formålet med FødevareDanmark er at skabe et fælles talerør for små og mellemstore virksomheder og butikker inden or fødevareområdet. www.fodevaredanmark.dk 

Følg pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Kommentar: Det er godt at se, at regeringens landbrugsudspil på klimaområdet forholder sig klogt og sagligt til de udfordringer, der er.28.4.2021 17:17:34 CEST | Aktuelt

"Det ville være dumt for Danmark og skadeligt for klimaet, hvis regeringen havde fulgt de mange opfordringer til at drosle ned for den animalske produktion i Danmark, når vi er blandt de bedste i verden til klimavenlig kød- og mælkeproduktion og, ja, læder kan jo også godt tælle med i den forbindelse. Derfor glæder det mig, at regeringen lægger op til udvikling, også på klimaområdet, og ikke afvikling. Vi er jo trods alt kun i år to efter Klimaloven og dens målsætninger, og al erfaring viser, at vi kan nå langt med teknologisk udvikling – alene og i samspil med andre lande, som jo har samme udfordringer. Det er den helt rigtige vej at gå," lyder det fra Formand i FødevareDanmark, Leif Wilson Laustsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum