Hjørring KommuneHjørring Kommune

Bragende succes med verdens første digitale folkemøde: Det Online Naturmøde

Del

Den sidste live-streaming fra naturen er netop løbet hen over skærmen, og markerer således afslutningen på Det Online Naturmøde og en historisk weekend hvor naturen igen for alvor kom på den nationale dagsorden.

Derfor er det også svært for Naturmøde-chef, Jesper Lauritsen, at få armene ned, og han blev ifølge egne ord fuldstændig blæst bag over af danskernes modtagelse af verdens første online folkemøde, hvor mange har fulgt med hjemme bag skærmene og en deltagelse på et meget højt niveau.

-At mere end 40.000 gæster har været forbi os på Facebook er meget overvældende – og vigtigst af alt; gæster fra alle dele af landet. Danskernes mange spørgsmål, vi fik over 100 stk. i timen, og deres direkte kontakt til politikere og eksperter er det, der giver vores folkemøde en reel værdi, udtaler Jesper Lauritsen.

-Vi har opfundet et onlinekoncept, der appellerer til danskerne med en god blanding af underholdning, seriøse debatter, involvering og deltagelse. Der har været noget for alle, og vi mærker tydeligt, at danskerne bliver mere og mere optaget af naturen og de udfordringer og muligheder, vi står overfor, fortæller borgmester i Hjørring Kommune og formand for Naturmødets bestyrelse, Arne Boelt. 

-At landets statsminister, miljøministeren og de øvrige toppolitikere valgte at deltage i vores online satsning, på trods af den aktuelle sundhedskrise, taler et tydeligt sprog, forsætter Arne Boelt og tilføjer, at naturen nu er kommet helt op i toppen af den politiske dagsorden.

-De mange politiske debatter viste en vilje til at arbejde på at give naturen mere plads og finde fælles løsninger, der kan fremme biodiversiteten, afslutter Arne Boelt.


Gå ikke glip af noget

Nåede du ikke at få det hele med i weekenden, ligger de mange debatter, talks og indslag nu tilgængelig på Naturmødets Facebook-side, hvor naturdebatten også fortsætter og gør Naturmødet til et 365-dages event.

Følg også med på www.naturmoedet.dk, hvor vi kan guide dig ud til alle indslag fra søndagens program, som med stor højde og kvalitet blev arrangeret af Naturmødet mange aktører og samarbejdspartnere.

Det Online Naturmøde er blevet en realitet med støtte af Naturmødets sponsorer, Aage V Jensens Fonde, Spar Nord Fonden og 15. Juni Fonden, som lige fra starten har troet på den store satsning, som nu har båret frugt. Konceptet 'Livesending fra naturen' blev bragt i samarbejde med Fonden Kaj Kjær Flora og Fauna.

Nøgleord

Kontakter

Hiv fat i Naturmødets chef, Jesper Lauritsen på telefon 41226543 eller formand for Naturmødet, borgmester Arne Boelt på telefon 41223069.

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde om naturen. I år kunne du være en del af verdens første digitale folkemøde, da den stod på dansk naturdebat og naturoplevelser hjemme hos dig selv fra den 15.-17. maj.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum