Halsnæs Kommune

Bosted fik årets Handicappris

Del

Prisen for Lige Muligheder blev i år tildelt Bostedet Aktiv Slettebjerggård.

Bostedet Aktiv Slettebjerggård fik årets Handicappris for at være "et unikt sted med kyndigt og dedikeret personale samt nogle fantastiske omgivelser", som det hed i indstillingen.

Bostedet henvender sig til unge udviklingshæmmede voksne med medfødt og erhvervet hjerneskade, autismespektrum-forstyrrelser og udviklingsbetingede dysfunktioner. Fælles for beboerne er, at de har brug for støtte til at få deres hverdag til at fungere.

I sin tale lagde borgmester Steffen Jensen vægt på essensen i prisen, nemlig at der skal være plads til alle borgere i vores samfund.

"Nogle handicaps er meget synlige for andre mennesker. Mens andre handicaps først giver sig til udtryk, når man interagerer med hinanden. Uanset udtrykket er det vigtigt at huske på, at man aldrig må rangordne fysiske og mentale handicaps. Det ene er ikke mere ”fint” eller ”rigtigt” end det andet. For udfordringen i dagligdagen kan være nøjagtig den samme for den enkelte – uanset hvad vi andre lige kan se," sagde Steffen Jensen.

"At skulle efterlade sin unge udviklingshæmmede søn eller datter i andres varetægt er en stor beslutning. Det kræver tillid, og det kræver en tiltro til, at ens barn her vil kunne trives, udvikle sig og klare hverdagens udfordringer og gøremål efter bedste evne.
Det er jo netop det, der ligger i at have ”lige muligheder”. Og derfor er Prisen for Lige Muligheder så vigtig. Den husker os på, at uanset forudsætninger, uanset fysiske eller mentale udfordringer, kan og skal alle være med".

Prisen for Lige Muligheder uddeles i forbindelse med FN's internationale handicapdag 3. december. 

Nøgleord

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!