DI Bornholm

Bornholm må ikke lukke ned efter spisetid

Del

I forslaget til den kommende sejlplan for færgesejladsen mellem Rønne og Ystad har Bornholmslinjen lagt op til at rykke de sene afgange kl. 20.30 fra Rønne og kl. 22.30 fra Ystad to timer frem. Det vil betyde, at den sidste færge til Ystad sejler kl. 18.30.

Hos DI Bornholm vækker forslaget stor bekymring. Mange virksomheder er afhængige af transport fra deres bornholmske lager sidst på dagen, så de kan levere deres produkter i resten af landet dagen efter. Det skaber arbejdspladser og skatteindtægter på Bornholm, og øen risikerer, at nogle af disse virksomheder vil blive afskåret for at drive deres forretning. Omvendt bliver nattens distributionen af varer fra resten af landet umulig. Det gør logistikken både vanskeligere og dyrere – til skade for både forbrugere og erhvervsliv.

- Bornholmske virksomheder er ikke anderledes end i resten af landet. Vi er også i en benhård konkurrence, hvor tiden fra bestilling til levering hele tiden bliver kortere. Vi har brug for at kunne få leveret og ekspederet varer til og fra øen døgnet rundt. Bornholm må ikke lukke ned efter spisetid, for det gør virksomhederne heller ikke. Ændres sejlplanen, vil det stille mange lokale virksomheder dårligere, og vi risikerer at blive koblet af udviklingen i resten af landet, siger formanden for DI Bornholm, Kenn Kjellberg.

DI Bornholm anerkender, at behovet for fragt er mindre om aftenen end om dagen, og at der er tidspunkter på dagen, hvor der er større behov for transport af både gods og personbiler. DI Bornholm ser det derfor også som positivt, at Bornholmslinjen ønsker at tilpasse afgangene efter behovet. For personbilerne bliver den stigende efterspørgsel hjulpet på vej med en fast formiddagsafgang i hverdagene. Men den foreslåede afskaffelse af den sene aftenafgang imødekommer ikke det fulde behov for godstransport.

- Det er rigtigt, at vi ikke har de samme mængder gods med på de sene afgange. Men behovet er der, bl.a. for akut ekspresgods, og vores virksomheder har ikke andre muligheder for fragt end færgerne. Derfor håber vi på en løsning, der ikke stiller de bornholmske virksomheder ringere end resten af landet, da det både kan skade økonomien og antallet af bornholmske arbejdspladser, siger Kenn Kjellberg.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt formand for DI Bornholm Kenn Kjellberg, tlf: 4030 0599 eller pressekoordinator Jeppe Bo Rasmussen, jebr@di.dk, tlf: 2440 1897

Billeder

Information om DI Bornholm

DI Bornholm
DI BornholmFor yderligere information om DI Bornholm:

Konsulent Henrik Lystbæk
Mail: hely@di.dk
Tlf. 3377 3957
Mobil: 2284 6867

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Bornholm

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Bornholm

Satsning til lands, til vands og i luften udløser initiativpris til Bornholms Elektromotor31.10.2018 11:30pressemeddelelse

Virksomheden Bornholms Elektromotor ApS har gennem målrettede investeringer og videreuddannelse af medarbejdere kapret nye vækstmarkeder i blandt andet offshore-branchen. Det bliver onsdag belønnet med DI Bornholms Initiativpris 2018. Bornholms Elektromotor blev grundlagt i 1947, og levede i mange år af at betjene den store fiskeflåde på Bornholm. I dag har direktør Martin Randrup altid pakket en redningsvest bag i bilen. For man ved aldrig, hvad en arbejdsdag bringer. I dag vedligeholder, reparerer og ombygger virksomheden nemlig roterende maskiner i alle størrelser. Det omfatter alt fra skibsmotorer, landbrugsmaskiner, industrimaskiner og vindmøller. Og blandt nogle af de nye tilføjelser på hylderne er svejserobotter og drone-komponenter. Dermed er Bornholms Elektromotor og de 14 medarbejdere i dag klar med ekspertise til lands, til vands og i luften. Med en kundekreds fra mange brancher har virksomheden formået at vokse og opbygge en stigende fortjeneste over de seneste år. Blandt a

Bornholm er bedst øst for Storebælt: Samarbejde om medarbejdere giver pote3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Bornholms Regionskommune har i flere år ligget i bunden, når DI årligt tager temperaturen på kommunernes lokale erhvervsklima. Det ændrede sig sidste år, hvor Bornholm tog et stort spring frem med 21 pladser. I årets nye undersøgelse er det lykkedes at holde fast i fremspringet - endda med en forbedring på fire pladser. Det rækker til en plads som nummer 64 ud af de 93 danske kommuner, hvor DI har undersøgt det lokale erhvervsklima. Det er Bornholms bedste placering siden 2013.

DI: Flere bornholmere skal holde gang i væksten12.6.2018 07:30pressemeddelelse

Bornholm ligger helt i top, når det gælder vækst i Danmark. Men på mange bornholmske virksomheder er det svært at udfylde ledige stillinger med nye kvalificerede kolleger, og befolkningsudviklingen går den forkerte vej. Det udfordrer fremtidens vækst på Bornholm. På DI Bornholms årlige erhvervstræf på Klostergaarden stilles der skarpt på, hvordan erhvervsliv, turismeaktører og kommunen kan samarbejde om at udvikle øen og tiltrække flere medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum