Halsnæs Kommune

Børnene får deres eget "Værk" i Frederiksværk

Del
Foreløbig illustration af den kommende legeplads.
Foreløbig illustration af den kommende legeplads.
Området ved Mølledammen i Frederiksværk undergår for tiden en fornyelse, som har til formål at binde byen bedre sammen og fremhæve den lokale historie. En del af projektet er opførelsen af en ny legeplads, som får til huse i den lille park på Artilleripladsen.
 
Ud fra tre bud har en dommerkomité besluttet at realisere projektet fra firmaet Elverdal, som foreslog et helt lille landskab af leg koblet til byens historie.
 
Legepladsen består således af fire dele, som kaldes "Værket", "Byen", "Krudtværket" og "Landskabet", der hver især indeholder referencer til lokalområdet.
 
Man kan for eksempel følge bronze- og støbejernssporet i det store klatrestativ, lege smed og bødker i minibyen, prøve karussellen inspireret af agatslibning og kanonkugler eller tage en gyngetur over den blå gummibelægning a la Arresø.
 
Den samlede legeplads tilbyder leg til børn fra etårsalderen, og mon ikke dem på 13 stadig kan udfordres af en tur i den snoede rutsjebane på værket eller konkurrere i armgang.
 
Pladsen bindes fint sammen af 'Arresø Kanal', som giver et interessant forløb og lyst til at prøve det hele.  
 
"Den nye legeplads tilbyder masser af legetimer til byens børn. Men den er også så flot, at jeg håber, den kan blive en ny attraktion i Frederiksværk. Både børn og voksne bliver i hvert fald i godt humør efter en tur på "Værket", så jeg er sikker på, at børnene vil huske Frederiksværk på en god måde og måske tage de voksne i hånden til en rundtur til flere gode oplevelser i byen," siger Helle Vibeke Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati. 
 

Borgerne taget med på råd

Forud er gået en proces, hvor borgerne også har kunnet byde ind med idéer til den kommende legeplads. 

I forlængelse af borgernes tanker har dommerkomitéen blandt andet lagt vægt på, hvordan legepladsen appellerer til børn og voksne, giver gode opholdsmuligheder og har et arkitektonisk udtryk, der passer til byen. 
 
Det endelige design skal nu på plads. I den forbindelse vil der blive arrangeret et åbent borgermøde på en endnu ikke fastlagt dato i september, hvor man kan møde producenterne og få præsenteret tankerne bag.
 
Efter planen vil legepladsen stå klar i september 2021.
 

Fakta:

  • Legepladsen er en del af projektet Vandkraft og Byliv, der er et anlægsprojekt på 11,5 mio. kr. finansieret af Halsnæs Kommune og Realdania. Formålet med projektet er at bringe Frederiksværks rekreative- og historiske interesser endnu mere i spil og at tilføre nye muligheder for ophold i byen, som bl.a. vil understøtte handelslivet. 
  • Legepladsen har som formål at give de besøgende børn nogle gode timer med rolleleg, motoriske udfordringer og samspil.
  • Legepladsen er placeret tæt på Arsenalet og vil også kunne bruges i Industrimuseets skoletjeneste. 
  • Alle er velkomne på legepladsen, som også giver plads til picnic og ophold for familierne. 

Billeder

Foreløbig illustration af den kommende legeplads.
Foreløbig illustration af den kommende legeplads.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum