Guldborgsund Kommune

Børnehaveafdelingen i Børnehuset Østerbro er lukket ned på grund af omfattende smitteudbrud

Del

Syv voksne og ti børn er lige nu konstateret smittet og i alt 77 nære kontakter fra Børnehuset Østerbro er hjemsendt og afventer svar på test. Guldborgsund Kommune har benyttet sig af en mulighed i lovgivningen, der giver kommunen lov til at holde børnehaveafdelingen lukket i en ekstraordinær situation. Det skyldes, at alt fast personale i børnehaveafdelingen lige nu er hjemsendt på grund af smitte med corona eller afventer svar på test.

Der er i alt 88 børn - både vuggestue og børnehave - tilknyttet Børnehuset Østerbro. Foto: Guldborgsund Kommune
Der er i alt 88 børn - både vuggestue og børnehave - tilknyttet Børnehuset Østerbro. Foto: Guldborgsund Kommune

I begyndelsen af sidste uge blev Børnehuset Østerbro i Nykøbing Falster ramt af et smitteudbrud. Der er tale om en af de muterede varianter af coronavirus, men det vides endnu ikke hvilken én.

Syv voksne og ti børn er lige nu konstateret smittet og i alt 77 nære kontakter (14 voksne og 63 børn) fra Børnehuset Østerbro er hjemsendt og afventer svar på test. De nære kontakter skal have to negative testsvar, før de må vende tilbage til Børnehuset Østerbro.

Børnehuset Østerbro og Guldborgsund Kommunes hygiejneenhed har under hele forløbet været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at sikre en effektiv smitteopsporing, og personalet i Børnehuset Østerbro har fulgt de retningslinjer til rengøring, opdeling i stuerne og andre rutiner, der er på dagtilbudsområdet.

Fredag i sidste uge lukkede børnehaveafdelingen ned efter beslutning fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Alle berørte forældre fik besked – langt de fleste via telefon fra lederen af Børnehuset Østerbro.

Kommunen forlænger lukning

Forvaltningen i Guldborgsund Kommune har besluttet at forlænge lukningen af børnehaveafdelingen. I Børne- og Undervisningsministeriets nødprocedurebekendtgørelse for dagtilbud har alle kommuner mulighed for at benytte af sig det, der hedder en dimensionering.

En beslutning om dimensionering kan kun træffes, hvis det konkret vurderes, at der er tale om et helt ekstraordinært tilfælde af smitteudbrud, hvor flere medarbejdere er hjemsendt, fordi de enten er testet positive for corona eller er nære kontakter og afventer svar på test.

Der er således lige nu ikke personale i børnehaveafdelingen, der kender huset og børnene, og dette er årsagen til den midlertidige nedlukning.

Det er første gang i coronaperioden, at Guldborgsund Kommune benytter af sig muligheden for dimensionering. Fredag i denne uge vil Guldborgsund Kommune revurdere, om man skal fortsætte med at holde børnehaveafdelingen i Børnehuset Østerbro lukket.

Margit Mikkelsen, centerchef for Børn og Læring i Guldborgsund Kommune, siger:

”Vi står i en vanskelig situation, hvor alt fast personale i børnehaveafdelingen er hjemsendt, fordi de enten er syge eller skal testes. Da der er tale om en af muterede varianter af coronavirus, som er mere smittesomme end den almindelige variant, har vi været nødsaget til at udvise ekstra forsigtighed i forhold til, hvem der skulle opfattes som nære kontakter. Det har betydet, at rigtig mange børn og voksne i børnehuset er blevet sendt hjem i isolation for at bryde smittekæderne. Vi ved, at det ikke er nogen rar situation for hverken børn, forældre eller personale, men vi gør alt, hvad vi kan for at stoppe smittespredningen i Børnehuset Østerbro.

”Vi følger løbende situationen nøje i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi genåbner først fuldt for børnehaveafdelingen, når vi vurderer, at det er forsvarligt i forhold til smittebilledet og personalebemandingen, så vores børn kan vende tilbage på en god og tryg måde. Der kan eventuelt blive tale om en delvis genåbning i en periode,” siger Margit Mikkelsen.

Vuggestueafdelingen har indtil nu ikke været berørt. Men tirsdag i denne uge blev en medarbejder, der udfører ekstra rengøring i forbindelse med corona-pandemien, konstateret smittet.

Da medarbejderen har været på stuerne i vuggestuen, betragtes alle, der har været der på samme tid som rengøringsmedarbejderen, som nære kontakter. Vuggestuen er dog ikke lukket ned, da ikke alle i vuggestuen var nære kontakter til rengøringsmedarbejderen.

Der er i alt 88 børn - både vuggestue og børnehave - tilknyttet Børnehuset Østerbro.

For yderligere information kontakt:

Margit Mikkelsen, centerchef for Børn og Læring: 25 18 28 00

Emil Andersen, kommunikationskonsulent i Guldborgsund Kommune: 25 18 01 73

Billeder

Der er i alt 88 børn - både vuggestue og børnehave - tilknyttet Børnehuset Østerbro. Foto: Guldborgsund Kommune
Der er i alt 88 børn - både vuggestue og børnehave - tilknyttet Børnehuset Østerbro. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum