Gladsaxe Kommune

Børn og unge skal være medskabere af Gladsaxes udvikling

Del
Gladsaxe er gode til at inddrage og involvere børn og unge. Men der er også et potentiale i at udvikle flere og bedre deltagelsesmuligheder. Det viser en ny, stor analyse, der skal bane vejen for, at Gladsaxe bliver anerkendt som Børnevenlig By.

’Jeg vil gerne have mere indflydelse på cykelstier og lyskryds og den slags, for jeg cykler rigtig meget, og der er steder, hvor det ikke fungerer, og det er rigtigt farligt.’ Dreng 1.g

’Jeg vil gerne have mere indflydelse på, hvordan vi kunne have en god klasse. Fx flere klassemøder, hvor vi kunne snakke om, hvordan det kunne være bedre’ Pige 7. klasse

Sådan lyder nogle af de udsagn, man kan læse i en ny, stor analyse, hvor børn og unge har givet deres ønsker og input til inddragelse via interviews og workshops.

- Selvom vi står på et solidt grundlag, så viser analysen, at der er potentiale for yderligere inddragelse i dagtilbud og skoler, i byudvikling og lokalsamfund, foreninger og i sociale tilbud. Potentialerne spænder vidt og omhandler mange aspekter af børn og unges liv – emner, der optager dem, og som er tæt på, hvor de er, siger borgmester Trine Græse.

Børn og unges indflydelse skal være reel og konkret
Noget af det børnene lægger vægt på ifølge analysen er, at de voksne faktisk hører efter, at indflydelsen er tydelig, og at det er nemt at deltage. Det har også betydning for børn og unge, at de ved, hvad de har indflydelse på, og at de kan se, hvor og hvordan deres input bliver brugt.

- Vi ønsker at være en by, hvor børn og unge bliver hørt og har en tydelig stemme. Børn og unge skal være reelle medskabere af Gladsaxes udvikling. Det er derfor vigtigt, at vi giver børn og unge deltagelsesmuligheder, som de oplever motiverende, og hvor de oplever sig reelt inddraget. Opgaven er nu at integrere Børnevenlig By i det, vi allerede arbejder med. Børnevenlig By skal tænkes ind i de sammenhænge, hvor det giver mening og kan blive reelt og konkret. Børnevenlig By kan hermed bruges til at hæve barren for den måde, vi udvikler service og byen som helhed på, siger borgmester Trine Græse. 

Ud over interviews med børn og unge rummer analysen pointer fra dialog med ledere og medarbejdere bredt i Gladsaxe, og eksisterende erfaringer med inddragelse er blevet analyseret. Endelig er politikker og strategier for børn og unge gennemgået.

På baggrund af de mange input formuleres der sidst i analysen tre målsætninger, der sætter rammen for det videre arbejde med Børnevenlig By i Gladsaxe.

Gladsaxe blandt tre kommuner i Danmark, der deltager i Børnevenlig By
Gladsaxe er sammen med Billund og Aalborg blandt de tre kommuner i Danmark, der deltager i UNICEFs koncept Børnevenlige Byer. Målet med partnerskabet er, at børn og unges perspektiv skal fylde mere, så de får mere indflydelse på de beslutninger, der træffes i kommunen.

Gladsaxe Kommune indgik i partnerskabet i 2019. Samarbejdet med UNICEF vil i udgangspunktet vare 2-3 år, og herefter kan Gladsaxe Kommune blive anerkendt som UNICEF Børnevenlig By.

Grundlaget for arbejdet med UNICEFs koncept Børnevenlige Byer er FN’s Børnekonvention og Verdensmålene. Partnerskabet er derfor også et led i den konkrete realisering af Gladsaxestrategien, der sætter fokus på bæredygtig udvikling i tråd med FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Her finder du hele Situationsanalysen: www.gladsaxe.dk/kommunen/gladsaxestrategien/unicef-boernevenlig-by

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye