Det Nationale Sorgcenter

Børn bager for sorgramte børn og unge

Del

Mere end 600 skoler og daginstitutioner landet over vil torsdag d. 14 oktober bage for at samle penge ind til at hjælpe børn og unge, hvis forældre eller søskende enten er alvorligt syge eller døde. Der vil blive pisket, bagt, pyntet og solgt kager, når Bag for en Sag i morgen løber af stablen til fordel for organisationen Børn, Unge & Sorg.

Bag For En Sag samler penge ind til Børn, Unge & sorg d. 14. oktober 2021
Bag For En Sag samler penge ind til Børn, Unge & sorg d. 14. oktober 2021

Efteråret fyldes med velduftende bagværk, når børnehaver og skoler kaster sig ud i forskellige bageprojekter til fordel for sorgramte børn og unge, hvis forældre eller søskende enten er alvorligt syge eller er døde. 

N. Zahles Seminarieskole i København er én af de mange skoler, som skal deltage i Bag for en Sag. "Vi deltager, fordi vi mener, at alle børn har ret til hjælp når sygdom og sorg rammer", udtaler Asta Primdal Rahbek og Camilla Justyna Christensen fra elevrådet på N. Zahles Seminarieskole. 

"Vi vil gerne være med til at oplyse om, at der er hjælp at hente hos Børn, Unge & Sorg" 

Bag for en Sag er en årlig tilbagevendende begivenhed, der er blevet afholdt siden 2005. Den giver mulighed for at have det sjovt med at bage, tale om de problemer, der kan fylde hos børn – og hjælpe. 

”Vi er rigtig glade for, at så mange børn i hele landet bakker op om Bag for en Sag, og hjælper os med at tilbyde psykologhjælp til børn og unge, der lever med alvorligt syge forældre eller søskende. Eller som har mistet en far, mor, søster eller bror på grund af sygdom eller ved pludselig død,” siger Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter.

Børn, Unge & Sorg, som er en del af Det Nationale Sorgcenter hjælper hvert år 2.000 børn og unge under 28 år, der oplever sygdom og død hos deres forældre eller søskende.  

Kontaktoplysninger

Det Nationale Sorgcenter: Presse- og kommunikationschef Tasja Norre Parize: Tlf. 24210610

N. Zahles Seminarieskole: Lærer, Jacqueline Kristensen: Tlf. 40 75 25 95

Se liste over de institutioner/skoler der bager for Børn, Unge & Sorg i vedhæftede fil.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bag For En Sag samler penge ind til Børn, Unge & sorg d. 14. oktober 2021
Bag For En Sag samler penge ind til Børn, Unge & sorg d. 14. oktober 2021
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Det Nationale Sorgcenter

Det Nationale Sorgcenter
Det Nationale Sorgcenter
Kejsergade 2, 1 og 2 sal
1155 København K

70 266 766http://www.sorgcenter.dk

I Det Nationale Sorgcenter arbejder vi med forskning, viden, formidling og efteruddannelse til fagpersoner i hele landet. Og vi sætter sorg og død til debat i samfundet og overfor den brede befolkning for at mindske tabuiseringen. 

Følg pressemeddelelser fra Det Nationale Sorgcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Nationale Sorgcenter

Stor interesse for at hjælpe efterladte unge10.3.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

I foråret 2019 startede Det Nationale Sorgcenter projektet ’Fortrolige Voksne’ op i samarbejde med TrygFonden. Et forløb for unge efterladte, der mangler voksenkontakt efter de har mistet én eller begge forældre i ungdomsårene. Lige nu søger Det Nationale Sorgcenter efter nye frivillige ’Fortrolige Voksne’ i Aarhus og Odense, som har overskud og lyst til at invitere en ung efterladt i alderen 18-27 år ind i deres liv i mindst 2 år - og måske resten af livet.

FÆLLES OPRÅB: Vi hjælper efterladte ved at turde tale om døden22.2.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

En kollega, der vender ryggen til ude ved kaffemaskinen. En skolelærer, der ikke tør spørge ind til elevens afdøde forælder. En læge eller sygeplejerske, der ikke ved, hvordan de skal hjælpe den efterladte eller pårørende. Bortvendte ansigter og en larmende mur af tavshed. Et styrket partnerskab mellem Det Nationale Sorgcenter og TrygFonden vil have os til at tale om døden og dermed hjælpe efterladte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum