Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Borgmestre byder ukrainske fordrevne velkommen i ny pavillonby

Del

Siden de første ukrainske fordrevne kom til København, har kommunen arbejdet for at skabe gode indkvarteringssteder rundt om i byen. En del af løsningen er pavillonbyer. Den 5. oktober indvies den største pavillonby på Amager officielt.

En stor del af de ukrainske fordrevne, der er kommet til kommunen, har siden deres ankomst i marts måned været indkvarteret på hoteller.

I den seneste uge er 170 ukrainske fordrevne flyttet ind i den nyetablerede pavillonby på Amager Strandvej, hvor de i løbet af oktober får selskab af yderligere 140 landsmænd.

Den 5. oktober indvies Københavns største pavillonby så officielt. Og det er noget overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til:

”Krigen i Ukraine trækker et spor af mennesker på flugt, hvis eneste muligheder lige nu er at forlade deres eget land. Det er på ingen måder en let situation for dem og de mange børn, som vi skal hjælpe i den her tid. Derfor er det et lys i mørket, at vi nu kan åbne den største pavillonby for fordrevne ukrainere i København, hvor de får bedre muligheder for at få en mere normal hverdag med bl.a. madlavning, fællesskab, men også en dør, der kan lukkes, når man har behov for det. I den kommende tid bliver naboer og civilsamfundet her på Amager afgørende. Jeg vil derfor opfordre alle her i kvarteret til at tage rigtig godt imod de nye beboere,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Stor opgave at hjælpe flygtninge
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) siger:

”Jeg er meget glad for endelig at kunne byde de ukrainske fordrevne officielt velkommen på Amager Strandvej 3. Det er mit håb, at deres nye hjem i pavillonbyen vil give dem noget mere stabilitet i deres hverdag, end den nødindkvartering, de har haft på byens hoteller, har kunnet bidrage med.”

Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren fortsætter:

”Det er en kæmpestor opgave at finde indkvartering til ukrainerne i en by som København, hvor vi de seneste år har udnyttet hver en kvadratmeter for at imødekomme den store efterspørgsel efter boliger. Der kommer fortsat ukrainere til København, og jeg er glad for, at vi med pavillonbyen har fundet lidt bedre løsninger, så ukrainerne nu for alvor bliver en del af byen – og jeg håber derfor, at naboerne vil gøre deres bedste for, at de nye beboere føler sig velkomne.”

Andre kommunale indkvarteringssteder:
Sjællandsgade i ’De Gamles By’ på Nørrebro (448 pladser), Pavillonbyen på Refshaleøen (94 pladser), Kirsebærhaven i Valby (189 pladser), Novy Dim i indre by (128 pladser), Dortheagården i Nordvest (131 pladser), Solterrasserne i Valby (146 pladser), Otilliahus i Valby (489 pladser)

Derudover er 48 ukrainske fordrevne indkvarteret i forskellige lejligheder på Amager og 15 i forskellige, ledige ældreboliger rundt om i Kbh. Kommune. Endelig er der planer om at bygge endnu en pavillonby i Sydhavnen med plads til 550, ligesom der pt. arbejdes på at skaffe plads til 105 ukrainske fordrevne på Vesterbrogade 107.

Tid og sted:
Indvielsen begynder onsdag d. 5. oktober kl. 16.30 og slutter kl. 18.30 på Amager Strandvej 3, 2300 Kbh. S. Pressen er velkommen til at deltage.

Kontakt:
For yderligere henvendelser til beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jens-Kristian Lütken (V); kontakt presse- og kommunikationschef, Steffen Kjær, på mail: VB5N@kk.dk eller mobil: 2382 1294

For yderligere henvendelser til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S); kontakt pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen, på mail: p33u@kk.dk eller mobil: 4044 7446

Kontakter

Steffen KjærPresse- og kommunikationschef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:2382 1294vb5n@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

PRESSEINVITATION: Jobcenter lægger hus til politisk debat med deltagelse af beskæftigelsesministeren26.10.2022 10:04:34 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er en af 13 aktuelle folketingskandidater, der torsdag stiller op til et debatmøde, hvor jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen er på dagsordenen. Debatten er arrangeret af ansatte i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken er moderator for debatten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum