Halsnæs Kommune

Borgmesterens nytårshilsen

Del

Et år hvor intet har været, som det plejer.

Når vi om lidt siger farvel til 2020, så tror jeg, at det er de færreste, der vil se tilbage på året, der gik, med positive briller.

Coronasituationen har været og er stadig det altoverskyggende tema i år. Da coronaen gjorde sit spæde indtog i starten af året, var det nok de færreste, der havde forudset, hvilke enorme konsekvenser det ville få for vores samfund og for vores allesammens hverdag.

Det har været et år, hvor intet har været, som det plejer at være.

Det har været et år, som i høj grad har stået i uvisheden og bekymringernes tegn. Uvished omkring denne nye sygdom og konsekvenserne på både kort og lang sigt; Hvad vil den betyde for dig og mig, for Halsnæs, for Danmark og for resten af verden? Og hvornår vil vi igen kunne vende tilbage til det liv, vi plejede at leve? Samtidig har bekymringerne været mange. Bekymringen for, om vi selv og vores kære ville blive smittet, for at miste sit arbejde, og for fremtiden hos de af jer, der desværre allerede har mistet jeres job.

Tak for jeres indsats

Andre igen har måtte tage en ekstra tørn og trække i arbejdstøjet på nye og anderledes måder. Og for det, vil jeg gerne sige tak.

Tak til plejepersonalet på vores plejecentre for at passe på og yde omsorg over for vores ældre. Tak til rengøringspersonalet for at sætte ekstra fokus på hygiejnen. Tak til pædagoger og lærere for at passe godt på vores børn og unge og skabe ro og stabilitet i en turbulent tid. Tak til kasseassistenterne for at sørge for, at vi fortsat kan handle trygt og få mad på bordet. Tak til alle jer andre, der har været med til at holde samfundets hjul i gang både under nedlukningen i foråret og under den delvise nedlukning, som vi pt. står i. Og naturligvis til de af jer der må arbejde hen over jul og nytår. Jeg ved, at der i år er et ekstra stort pres, der hviler på jeres skuldre.

Men der skal også lyde et oprigtigt tak til alle borgere for at følge myndighedernes anbefalinger, og som uden tvivl er medvirkende til at mindske smitten her i Halsnæs. Bliv ved med det.

Jeg ved godt, at mange af jer er ved at være godt og grundig trætte af situationen. Trætte af restriktioner. Trætte af ikke at kunne leve det liv, vi plejer. Det kan jeg godt forstå. Men selvom vi er trætte, så bliver vi nødt til at holde fast og holde ud. Vi må for alt i verden ikke slække på myndighedernes anbefalinger - særligt ikke nu, hvor smittetallet fortsat stiger og stiger. Det er altafgørende for, om vi kan træde positivt ind i 2021, og vi senere kan se lyset i form af en vaccine.

De små lyspunkter

Selvom året har været præget af megen modgang, og coronaen har lagt sig som en tung sky over os alle, så er det også vigtigt at se lyset og glæde sig over de små lyspunkter, som 2020 trods alt har budt på. 

For Halsnæs vedkommende har året i år også budt på en noget mere lys økonomi. En økonomi, som har skabt et godt fundament at bygge videre fra, og hvor der derfor er blevet rum til at prioritere mere velfærd særligt for vores børn, unge og ældre. At økonomien er i en bedre forfatning skyldes ikke mindst, at vi er blevet bedre til at budgettere realistisk, og at vi har et byråd, der samarbejder på tværs af politiske skel.

Flere grundsten er lagt

Fremtiden tegner lys for Halsnæs også i en bredere forstand. I året der gik er flere grundsten desuden blevet lagt.

Arbejdet med at ombygge Kregmerundkørslen er gået i gang og forventes klar i starten af det nye år til gavn og glæde for alle de mange borgere og pendlere, der skal til og fra Frederiksværk. Og når vi nu har skovlen i jorden, vil jeg gerne fremhæve, at det første spadestik er taget til at udbygge og forbedre den digitale infrastruktur i nogle af de områder, der i dag har dårlige bredbåndsforbindelser. Blandt andet vil borgere i Liseleje nu kunne se frem til at få en hurtigere og en mere stabil internetforbindelse. Et glimrende eksempel på, hvad lokale initiativtagere og frivillige ildsjæle kan udrette.

På byggefronten er der også indgået kontrakt omkring bygningen af den nye skole i Frederiksværk, og det forventes, at byggeriet kan gå i gang i foråret næste år, så elever og lærere i 2023 kan glæde sig over at tage deres nye skole i brug. Men også planen om et arktisk oplevelsescenter på Nordmolen har fået nyt liv, efter kommunen indgik aftale med Hundested Havn om at tilbagekøbe arealet.

2021 står således i byggeriets tegn. Og jeg glæder mig personligt til at se, hvilke andre lyspunkter det kommende år vil byde på. Ikke mindst at vi om et år forhåbentlig kan sige, at corona er noget, vi har lagt bag os.

Med det sagt, vil jeg ønske alle i Halsnæs et godt nytår. Pas på jer selv og hinanden i denne tid.

Venlig hilsen

Steffen Jensen

Borgmester  

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Undersøgelse sætter fokus på din sundhed5.2.2021 09:41:21 CETPressemeddelelse

Hvordan har du det? Det spørgsmål har 2450 tilfældigt udvalgte borgere i Halsnæs fået i deres e-boks. Spørgsmålet er en del af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, som skal klarlægge, hvordan du som borger i Halsnæs og i resten af landets kommuner har det, når det kommer til din fysiske og psykiske sundhed. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme lokalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum