Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Borgmester vil åbne plejehjem for naturelskere

Del

Ældre københavnere skal i fremtiden kunne vælge et plejehjem med fokus natur og biodiversitet. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), som vil tage forslaget med til forårets økonomiske forhandlinger.

Er det kunst og kultur, du gerne vil fylde din tilværelse med? Er det leg og sport? Eller måske snarere håndværk eller dyr?

I Københavns Kommune har ældre borgere gennem de senere år fået flere og flere valgmuligheder, når de har stået over for valget af plejehjem. Kommunen har nemlig åbnet i alt otte såkaldte profilplejehjem – altså plejehjem, der har et særligt fokus i hverdagen, der er med til at skabe fællesskab og forebygge ensomhed. Nu vil sundheds- og omsorgsborgmester åbne ét mere.

”Når vi bliver gamle, kan mange af os få behov for at få hjælp for at klare hverdagen. Men selvom man bliver afhængig af hjælp og pleje fra andre, så er man stadig sig selv – med helt egne interesser og egne behov. Det vil vi gerne blive ved med at omfavne endnu bedre i København, og det er baggrunden for, at vi har åbnet en række plejehjem med særlige profiler. Jeg vil nu arbejde for, at vores niende profilplejehjem kan blive et smørhul for naturelskere,” forklarer Sisse Marie Welling.

Fælles kærlighed til natur

Et kommende natur- og biodiversitetsplejehjem skal være et sted med plads til eksempelvis vild natur, bistader og insekthoteller, og med mulighed for at lave aktiviteter, der tager udgangspunkt i et rigt natur- og dyreliv.

”Her skal beboerne have mulighed for at nyde naturen og alt det, den kan byde på – selvom de bor på plejehjem. Nogle vil kunne være med til at passe og pleje have- og dyreliv, andre kan finde glæde i at omgive sig med natur eller følge med i årstidernes gang. Vigtigst af alt er, at de kan finde et fællesskab i den interesse og kærlighed til naturen, som de deler,” siger borgmesteren.

Det er også ønsket, at der på det kommende naturplejehjem skal laves samarbejder med foreninger, der beskæftiger sig med natur, eksempelvis Dansk Naturfredningsforening, Foreningen Vild med Vilje og øvrige naturvejledere, biologer og iværksættere, samt uddannelsesinstitutioner.

På et møde i Sundheds- og Omsorgsudvalget i sidste uge var der bred opbakning til borgmesterens forslag – og udvalget pålagde forvaltningen at udarbejdet et budgetnotat, der kan lande på forhandlingsbordet, når kommunens årlige forårsforhandlinger, Overførselssagen, skydes i gang.

Profilplejehjem:

  • Formålet med Københavns Kommunes profilplejehjem er at imødekomme borgernes individuelle behov og interesser i endnu højere grad end tidligere.
  • Profilplejehjemmene giver mulighed for fællesskaber mellem beboere, som har de samme interesser. På den måde er profilplejehjemmene med til at forebygge ensomhed og skabe flere valgmuligheder. 
  • De eksisterende profilplejehjem har fokus på hhv. håndværk, mangfoldighed, sport, LGBT+, kunst og med meget mere.
  • Læs mere her: https://boligertilaeldre.kk.dk/profilplejehjem

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum