Haderslev Kommune

Borgmester: Brug vores testkapacitet

Del

Smitten med Covid-19 stiger, og i Haderslev er borgmester H. P. Geil bekymret for, at de store smitteudbrud i nabokommunerne skal brede sig til hans kommune. Smitten stiger da også lidt i Haderslev Kommune, og borgmesteren opfordrer derfor borgerne til at bruge de muligheder, der er, for at blive testet.

1500 medarbejdere og borgere kan blive testet for Covid-19 hver dag med kviktest, og derudover er der gode muligheder for at blive testet med pcr-test i regionen i både Haderslev, Rødekro og Kolding.

Det opfordrer borgmester H. P. Geil nu til, at endnu flere gør brug af.

”Vi ligger lige mellem to kommuner, der har store smitteudbrud, og vi skal helst undgå at ende med lokale nedlukninger, som vi ser i Kolding lige nu. Derfor kan jeg kun opfordre flere til at blive testet regelmæssigt, da det er vores bedste våben til at holde smitten nede”, siger H. P. Geil.

Der er da også ledig testkapacitet på de tre faste steder, hvor borgere og medarbejdere kan komme og få en corona-kviktest.

”Vores egne test-steder er ikke fuldt udnyttet, og skulle de blive det, så har vi mulighed for at skalere op, så vi kan teste endnu flere. Så jeg kan kun opfordre til, at man regelmæssigt bliver testet, hvis man selv eller andre i familien møder på arbejde eller i skole”, siger H. P. Geil.

Kviktesten foregår ved næsepodning og anbefales ikke til børn. Men forældre til børn, der møder i skole, eller voksne der selv møder fysisk på arbejde, kan med fordel lade sig teste to gange om ugen.

Her kan alle blive testet
Der findes tre steder i Haderslev Kommune, hvor alle kan få en kviktest uden tidsbestilling. Man skal blot medbringe mundbind og sygesikringskort. Teststederne findes i Haderslev. Vojens og Gram:

  • Sundhedscenter Haderslev Clausensvej 25, Haderslev
  • Sundhedscenter Vojens Rådhuscenteret 7, Vojens
  • Gram Fritidscenter, Stadionvej 15, 6510 Gram

Åbningstiderne på kvikteststederne er kl. 9 - 12 og 12.30 - 19 alle ugens 7 dage.

Hold fast i de gode vaner
Udover opfordringen til at blive testet har borgmesteren også en opfordring til at holde fast i de gode vaner for at undgå smittespredning, så risikoen for lokale nedlukninger mindskes.

”Vi har været gode til at holde smitten nede i Haderslev Kommune, også da samfundet var mere åbent i sommer. Og lige nu er det vigtigere end nogensinde, at vi overholder anbefalingerne om af holde afstand og spritte af, da det i den kommende tid bliver afgørende for, hvor store dele af samfundet, vi kan holde åbent, også lokalt”, siger H. P. Geil.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skoler får kompetenceløft med 5,7 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden4.3.2021 09:00:00 CETPressemeddelelse

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har tildelt Haderslev Kommunes skoler 5.678.975 kr. til kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere i skolerne, Det Rådgivende Team og forvaltningen. Omdrejningspunktet for indsatsen er såkaldt co-teaching, hvor flere fagligheder sammen planlægger, gennemfører og evaluerer undervisningen med fokus på øget læring og trivsel hos eleverne.

Fra jurist til SOSU-assistent: Samarbejde får ledige i beskæftigelse og løser rekrutteringsudfordringer2.3.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Gennem to år har Jobcenter Haderslev og Senior og Rehabilitering i Haderslev Kommune samarbejdet om at få flere uddannede SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere. Det har resulteret i, at der er tæt på 130 nye SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere på vej, der nu bidrager til ældreplejen med både helt nye kompetencer og erfaring fra tidligere arbejdsliv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum