Political Festival of Europe

Borgernes mulighed for at sætte præg på EU-politikker: Mød Det europæiske borgerinitiativ

Del

Political Festival of Europe afholdes for første gang fra 25. til 28. august 2022 Mariager. Festivalen er det første paneuropæiske folkemøde og har som formål at samle borgere og beslutningstagere på tværs af grænser for at styrke den demokratiske samtale. Udover de mange politiske events, er Festivalen også et sted for fest og kulturelle oplevelser.

Besøg telt 109 på Festivalen, hvor Europa-Kommissionen og European Citizens’ Initiative (ECI) - Det europæiske borgerinitiativ - holder til. Her vil man kunne quizze, og være med i dialogen, hvor europæiske borgerinitiativer er sat i højsædet.

Det europæiske borgerinitiativ er en direkte mulighed for borgere til at forme EU med deres forslag og tanker, og når et forslag har nået en million underskrifter, skal Kommissionen reagere på det.

"At forene folk til at være mere direkte engageret i at sætte den europæiske politiske dagsorden er, hvad Det europæiske borgerinitiativ handler om. Vi er derfor glade for at kunne gøre folk mere opmærksomme på denne unikke mulighed på Political Festival of Europe,” siger Daniela Vancic, ECI-ambassadør og europæisk programansvarlig hos Democracy International.

”Det deltagende demokrati, hvor forslag udstedt af borgere kan nå direkte til beslutningstagerne, er afgørende for en velfungerende demokratisk samtale. Netop den demokratiske samtale mellem borgere og beslutningstagere er hjørnestenen af Political Festival of Europe,” fremhæver Jan Bertelsen, CEO for Political Festival of Europe.

Se programmet her, og følg med i Folkemødets udvikling og nyheder på sociale medier og i det månedlige nyhedsbrev.

Nøgleord

Kontakter

Thea HocharProjektansvarlig for Medierelationer på vegne af Det europæiske borgerinitativ

Tlf:+30 69 49 24 67 91

Billeder

Links

Information om Political Festival of Europe

Political Festival of Europe
Political Festival of Europe
Torvet 1A
9550 Mariager

+4570605072http://www.pfoe.org

Political Festival of Europe/Det Europæiske Folkemøde er en årlig festival, der fejrer demokratiet og er platform for den demokratiske samtale. På Festivalen vil vi diskutere de mest presserende emner på den europæiske dagsorden. Udover de mange politiske events, vil Festivalen være et sted hvor deltagerne kan opleve musik, kultur, mad og drikke fra hele Europa.

Følg pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Velkommen til Political Festival of Europe25.8.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er dagen kommet, hvor vi for første gang kan byde velkommen på Political Festival of Europe 2022, der klokken 11, i formiddag, bliver skudt i gang med åbningstaler fra Udenrigsminister Jeppe Kofod, bestyrelsesformand for Festivalen Stine Bosse, Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen, og, ikke mindst, Magrethe Vestager, næstformand i Europa-Kommissionen på video. Velkomsttalerne fra nær og fjern bliver båret trygt igennem af Leif Lønsmann, næstformand for den Danske Helsinki-Komité for menneskerettigheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum