Næstved Bibliotek og Borgerservice

Borgerne strømmer igen til biblioteket!

Del

Interessen for biblioteket er igen stigende. Sammenlignet med 2017 og 2018 er de samlede besøgstal på tværs af alle bibliotekerne i Næstved Kommune steget markant i 2019.

I 2019 har Næstveds biblioteker haft hele 460.000 besøg. Det er 61.000 besøg mere end i 2018, hvilket svarer til en stigning på 15%.

Karen Delfs, der er chef for Næstved Bibliotek og Borgerservice, er begejstret for udviklingen: 

- Vi er enormt stolte af de flotte besøgstal, som jo viser, at biblioteket er en vigtig kulturinstitution for borgerne i Næstved. Vi tager tallene som et udtryk for, at vi er lykkedes med at lægge rammer til mange forskellige fællesskaber, især omkring litteraturen, men også debatter og samtaler om vores demokrati, siger hun.

Kurven er vendt
Siden 2014 har besøgstallene på Næstveds biblioteker ellers fulgt udviklingen hos en stor del af landets andre biblioteker og været faldende. Det skyldes til dels, at der er kommet flere og bedre muligheder for musik- og filmstreaming samt digitale udlån af lyd- og e-bøger, som gør, at det ikke er nødvendigt at dukke op på biblioteket for at få fat i sine lån. Derudover har Borgerservice på Næstved Bibliotek indført, at alle borgere skal benytte sig af tidsbestilling, hvilket har medført, at der dukker færre borgere op uanmeldt.
Derfor har en stor del af faldet i antal besøgende også været forventeligt. Men det har ikke ændret på, at vi på biblioteket hele tiden stræber efter at tiltrække flere nysgerrige borgere og få besøgstallene til at stige igen - og det er nu lykkedes.

Også stigende udlånstal
Tallene for udlån er også i vækst. For første gang i ni år var der i 2019 en stigning i det samlede antal af fysiske og digitale udlån. 

- Vi er simpelthen så glade for, at der er så mange borgere, der oplever glæden ved en god bog, noget god musik eller en film. Vi på biblioteket er først og fremmest optaget af at formidle glæden ved at læse – og med de stigende udlånstal ser det ud til, at vi har fat i noget rigtigt. Vi ved også, at læsning har stor betydning for børns læring og udvikling – så vi har sat endnu mere fokus på børns fritidslæsning. Derfor er vi også så glade for de gode udlånstal, siger Karen Delfs. 

Fra Næstved Bibliotek og Borgerservice vil vi gerne sige tusind tak for de mange besøg i 2019 - vi glæder os til at få fyldt husene i Næstved, Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø og Korskilde igen i 2020!

Billedtekst: Personalet hos Næstved Bibliotek og Borgerservice siger tak for de mange besøg i 2019.

Kontakter

Viggo Degnbol, analysekonsulent, tlf.: 5588 4155, mail: vdegnb@naestved.dk

Vibeke Sølling, bibliotekar, tlf.: 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum